Trump'ın, Muhammed Ali mesajı tepki çekti

Efsane boksör Muhammed Ali'nin ölümü sonrasında Twitter üzerinden açıklama yapan Donald Trump'a tepki yağdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Müslümanların ABD'ye girişinin yasaklanması"nı savunan ABD Başkan Aday Adayı Donald Trump'ın, yine Müslüman olan efsane boksör Muhammed Ali için attığı tweet tepki çekti.

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti'de aday adayı olan Donald Trump, Twitter'dan Muhammed Ali'nin ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Sözcü gazetesinin haberine göre, Trump mesajında "Muhammed Ali 74 yaşında öldü. Gerçek bir şampiyon, harika bir adam. Hepimiz onu özleyeceğiz" dedi.

Yayınladığı mesaj sonrası Trump'a, "ikiyüzlülük" eleştirileri yapıldı.

Trump'ın Müslümanlarla ilgili açıklamalarının ardından bir açıklama yapan Muhammed Ali, "Biz Müslümanlar olarak kendi ajandasını yürütmek için İslam’ı kullananlara karşı durmalıyız" demişti.

Birçok kişi Ali’nin bu açıklamasının Trump’a yönelik olduğunu düşünüyor. Fakat dün konuya ilişkin soru yöneltilen Trump, Ali’nin sözlerinin hedefinde kendisinin olmadığını düşündüğünü ifade etti.

Trump’ın Twitter açıklamasına cevap veren İskoç aktör Sam Heughan, “Ali senin önerilerin geçerli olsa ülkeye giremezdi” yazdı.