Dünya liderlerinden Türkiye'ye destek mesajları

İzmir açıklarında meydana gelen ve Yunanistan'da da hissedilen depremin ardından, dünya liderlerinden Türkiye'ye destek mesajları geldi. Fransa'dan yapılan açıklamada 'hemen yardım gönderilebileceği' ifade edilirken, AB ile NATO liderleri de "Yarıma hazırız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AFAD verilerine göre, merkez üssü Ege Denizi-Seferihisar olan richter ölçeğine göre 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından, çok sayıda ülkeden 'talep edilmesi durumunda yardıma hazır oldukları' mesajı geldi. 

FRANSA: TÜRK VE YUNAN HALKLARININ YANINDAYIZ

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Twitter'da yaptığı paylaşımda Fransa'nın Türk ve Yunan halklarının yanında olduğunu söyledi. Darmanin, 'yardım talebi olması durumunda Fransa'nın hemen yardım gönderebileceğini' belirtti.

'İNGİLTERE, DOSTLARIMIZI DESTEKLEMEYE HAZIR'

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Bugün Ege Denizi'nde meydana gelen korkunç depremin neden olduğu yıkım sahnelerini görünce üzüldüm. İyi dileklerimiz tüm depremzedelerle birlikte. İngiltere Türk ve Yunan dostlarımızı desteklemeye hazır" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, İngiliz mevkidaşına cevap vererek, teşekkür etti.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkçe ve İngilizce yaptığı paylaşımda geçmiş olsun dileklerini iletti. Almanya Dışişleri Bakanlığı da Twitter'da paylaştığı mesajla kayıplardan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi ve 'AB ile NATO'nun yardım için hazır olduğunu' ifade etti. 

AB VE NATO: YARDIMA HAZIRIZ

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen paylaşımında. "Düşüncelerim Türkiye ve Yunanistan ile. Durumu takip ediyoruz ve mümkün olan her şekilde yardım etmeye hazırız" ifadelerini kullandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise "NATO, müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye'ye yardım etmeye hazır" dedi.

İRAN KIZILAYI'NDAN DESTEK

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Türk mevkidaşı Çavuşoğlu'na ilettiği mesajda, İran'ın yardım göndermeye hazır olduğunu dile getirdi. Yarı resmi ISNA haber ajansının aktardığına göre de, İran Kızılayı Başkanı Mehdi Valipour, Türk Kızılayı'nın yardıma ihtiyacı olması durumda destek göndermek için hazır olduklarını söyledi. (BBC Türkçe)