Dünya Kupası'nda sürpriz: Suudi Arabistan Arjantin'i yendi

Suudi Arabistan, geriye düştüğü maçta Messi'li Arjantin'i 2-1 yenmeyi başardı. Arabistan diri oyunuyla beğeni topladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katar'daki 2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Arjantin-Suudi Arabistan müsabakası tamamlandı.

Maça hızlı başlayan Arjantin, 10. dakikada Messi'nin penaltı golüyle öne geçti. Arjantin ilk yarıda Martinez ve Messi'nin ayağından 2 gol daha buldu fakat goller ofsayt sebebiyle iptal edildi. 

İkinci yarıya hızlı başlayan ekipse Suudi Arabistan oldu. 48'de Al-Shehri, 53'te ise Al-Dawsari'nin golleriyle Arabistan 1-2 öne geçti.

Fransalı teknik direktör Herve Renard yönetimindeki Suudi Arabistan, 90+2'de çizgiden top çıkardı.

Maç boyunca diri bir görüntü sergileyen Suudi Arabistan, sert defans ve başarılı bir ofsayt taktiğiyle maçı 1-2 kazanmayı başardı. Suudi Arabistan ofsayt taktiğiyle Arjantin'i ilk 45 dakikada 7 kez ofsayta düşürdü.

Mücadeleyi 88 bin 12 kişinin izlediği duyuruldu.

MESSI'DEN REKOR

Dünya Kupası'nda Arjantin'in ilk golünü atan Messi, 4 farklı Dünya Kupası'nda gol atan 5. oyuncu olarak da tarihe geçti. Arjantinli yıldız; Pele, Uwe Seeler, Miroslav Klose ve Cristiano Ronaldo'dan sonra bunu başaran ilk isim oldu. Messi, bunu başaran ilk Arjantinli olarak da kayıtlara geçti. Beşinci kez Dünya Kupası'nda boy gösteren Arjantinli yıldız, 2006, 2014 ve 2018'den sonra 2022 Dünya Kupası'nda da gol atmayı başardı.

Lionel Messi ayrıca Dünya Kupaları'ndaki 7. golünü attı.

ARJANTİN'İN SERİSİ SONA ERDİ

Katar'a 36 maçlık yenilmezlik serisiyle gelen Arjantin Milli Takımı'nın serisi, Suudi Arabistan karşısında sona erdi. Son mağlubiyetini 2019 Kupa Amerika'nın yarı finalinde alan Arjantin, Dünya Kupası elemeleri, 2021 Kupa Amerika ve hazırlık maçlarında çıktığı 36 maçta mağlup olmadı. Arjantin, İtalya'nın 37 maçlık yenilmezlik rekorunu kırma şansını da kaybetti. Roberto Mancini yönetimindeki İtalya, Ekim 2018-Ekim 2021 aralığında 37 maçta yenilgi yüzü görmeyerek tarihe geçmişti.

(HABER MERKEZİ)