Yüksek Mahkemeyi protesto eden helikoptere saldırı!

Venezuela'da demokrasi aşkıyla, Yüksek Mahkemeye el bombası atarak ifade özgürlüğünü kullanan eylemci... Medya Venezuela’da olanları böyle gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi aşkıyla, Yüksek Mahkemeye (TSJ) iki el bombası attı. Ve ifade özgürlüğünü kullanarak diktatörlüğün “hukuk kurumu”nu 15 mermi ile taradı; CICPC (adli polis) helikopteriyle TSJ’nin üzerinde uçarak GNB’ye (askeri polis) karşı anayasanın 350. maddesinin bayrağını sallayan Oscar Perez’in barışçıl protestosu böyleydi. “Vahşi saldırı”dan sihirli bir şekilde kaçmayı başaran bu “eylemciye” ateş açıldı...

Ülkedeki şiddet eylemlerini, ve Oscar Perez isimli, devlet başkanlığında gözü olan eski bir bakanla* bağlantılı bu eski CICPC üyesinin 27 Haziran 2017’de Caracas’ta yüksek yargıya saldırarak gerçekleştirdiği "terör eylemini" muhalefet medyası aşağı yukarı böyle verdi.

Aynı zamanda aktör olan, “Askıdaki Ölüm” filminin yapımcılığını ve oyunculuğunu yapan Perez, seçim siyaseti rotasını tamamen terk etmiş bulunan ve terörizm ile şiddetten medet uman çaresiz muhalefet kliğinin son macerasının da baş rolündeydi.

BAŞKA ÜLKEDE OLSA NE OLURDU?

Birinci dünyanın herhangi bir ülkesinde, devletin en yüksek yargı kurumuna yönelik böyle bir saldırı sert bir şekilde bastırılır ve helikopter düşürülürdü. Aynı şekilde, "terörist" pilot da ölüm cezasına çarptırılırdı.

Venezuela’da, bu olayın aydınlatılması gerekiyor, bu kişi yakalandığında gerçekleştirilen suç eyleminin fikir babasının olduğu belirlenmeli, ki hiç şüphe yok ki bu, Venezuela’yı iç savaş ya da dış müdahale kaosuna batırmak için örgütlenmiş "terörist suç örgütü" olacaktır.

Başkanlık edebilmek için az hatta hiç karizması bulunmayan bu eski bakanın eylemi hafife alınmamalı, yabancı istihbarat servislerinin ajanlarına Devlet Başkanı Maduro’ya karşı askeri bir başkaldırı kışkırtmayı önerdiği söyleniyor; ancak her kurumda tek bir suç ortağını harekete geçirebiliyorsa, o zaman müttekfiklerini sahte vaatlerle aldatarak para kaldırmış demektir.

Venezuela'da mahkemeyi bombalayan helikopter bulunduVenezuela'da mahkemeyi bombalayan helikopter bulundu

Daha çok iş var, şimdilik, Venezuelalıların hayatlarına ve barışa karşı olası herhangi bir yeni saldırıya ya da hazırlığına yönelik istihbarat, koruma ve yasal ceza önlemleri artırılmalıdır.

*Eski İçişleri Bakanı Rodriguez Torres kastediliyor

Kaynak: Aporrea.org

Çeviri: Elif Görgü

(Evrensel Gazetesi'nden alınmıştır)