Dünya Bankası'ndan Ukrayna'ya 2,5 milyar dolarlık ek hibe

Dünya Bankası, Rusya'nın işgaline karşı Ukrayna'ya 2,5 milyar dolar hibe verileceğini duyurdu. Bankanın Ukrayna'ya finansmanı toplamda 20,6 milyar dolara ulaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Bankası, Ukrayna-Rusya savaşının birinci yılında Ukrayna için 2,5 milyar dolarlık ek hibe açıkladı.

AA'nın aktardığına göre, bankadan yapılan açıklamada, söz konusu 2,5 milyar dolarlık hibeyle temel hizmetlerin ve hükümet işlevlerinin sürdürülmesi için Dünya Bankası projesi kapsamında Ukrayna'nın bütçesine doğrudan destek sağlanacağı aktarıldı.

Açıklamada, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından sağlanan fonların, uygun harcamaların Dünya Bankası tarafından doğrulanmasının ardından Ukrayna hükümetine aktarılacağı kaydedildi.

Dünya Bankası Grubu Başkanı David Malpass, konuya ilişkin açıklamasında, "Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşta 1 yıl geride kalırken dünyanın Ukrayna'ya ve insanlarına verilen korkunç yıkıma tanık olmaya devam ettiğini" belirtti.

Malpass, Dünya Bankası'nın Rusya'nın saldırısının başlangıcından bu yana Ukrayna'yı desteklemek için toplam 20,6 milyar dolarlık kaynak sağladığını, bunun 18,5 milyar dolarının ödemesinin gerçekleştirildiğini ve 12 milyondan fazla Ukraynalıya ulaştığını ifade etti.

Acil onarım projeleri aracılığıyla Ukrayna halkını desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Malpass, toparlanma ve yeniden inşa çabaları için de hükümetle koordinasyon halinde olmaya devam edeceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)