Duma'dan ABD'ye Alaska uyarısı: 'Geri alacağımız bir şey var'

Duma lideri Vyacheslav Volodin, ABD'nin Rus varlıkların dondurmasıyla ilgili "Kaynaklarımıza müdahale ettiklerinde bizim de geri alacağımız bir şey olduğunu hatırlasınlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın lideri, ABD'yi "Alaska'yı geri almak" konusunda tehditkâr açıklamalarda bulundu.

Associated Press'in (AP) haberine göre, Duma lideri Vyacheslav Volodin, "ABD'nin Rus varlıklarını dondururken Alaska'nın Rusya'nın bir parçası olduğunu hatırlaması gerektiğini" söyledi.

Duma üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Volodin, "Washington şunu hep hatırlasın: Alaska diye bir toprak parçası var. Kaynaklarımıza müdahale ettiklerinde bizim de geri alacağımız bir şey var olduğunu hatırlasınlar" açıklaması yaptı. Habere göre, Duma Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy ise Alaska'da bir referandum düzenlenmesini önerdi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Birleşik Rusya partisi lideri Dmitry Medvedev de son açıklamalarıyla tartışılıyor. Medvedev, St. Petersburg kentinde katıldığı toplantıda, "ABD'nin 'Tanrı'nın gazabı' ile karşı karşıya kalacağını" savunarak "En büyük nükleer potansiyele sahip bir ülkeyi cezalandırma fikri saçma ve potansiyel olarak insanlığın varlığına tehdit oluşturuyor" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)