Dua karşılığı para isteyen sahte din görevlilerine tutuklama

Kars'ta, girdikleri evde 'dua edeceklerini' söyleyerek altın ve para isteyen 2 kişi, 'dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kars'ın Digor ilçesinde, kendilerini 'din görevlisi' olarak tanıtıp, girdikleri evlerde dua edeceklerini söyleyerek altın ve para isteyen 2 kişi tutuklandı. 

Digor'un Bayköy köyünde S.D.'nin evinin kapısını çalan 2 kişi, Diyarbakır'dan geldiklerini ve 'din görevlisi' oldukları söyleyip, dua etme bahanesiyle içeri girdi. Şüpheliler, S.D.'den altın ve para talep etti. Bunun üzerine şüphelenen S.D., jandarmaya şikayette bulundu.

İhbar üzerine köye giden jandarma ekipleri, H.K. ve M.Ş.K.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerlerinde ve çantalarında yapılan aramalarda çeşitli miktarda altın, para, dua kitapları bulundu. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen iki kişi, çıkarıldıkları mahkemece 'dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık' suçundan tutuklandı. Ayrıca 2 kişinin de aynı suçtan arandıkları öğrenildi. (DHA)