DTK ve HDP’den Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusu

DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ve HDP milletvekilleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme talebiyle Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Partisi (HDP)  milletvekilleri Sezai Temelli, Remziye Tosun, Abdullah Koç, Dilan Dirayet Taşdemir ve Şevin Coşkun, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme talebiyle Adalet Bakanlığı’na dilekçeyle başvurdu. Bakanlığa verilen dilekçede, Abdullah Öcalan ile açık görüş gerçekleştirme talebine yer verildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Parti Sözcüsü Ebru Günay ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ömer Öcalan, 20 Ekim’de İmralı’da görüşme gerçekleştirme talebiyle Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu.

Başvurunun yanıtsız bırakılması üzerine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile HDP milletvekilleri Nuran İmir, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Erdal Aydemir, 30 Kasım’da Adalet Bakanlığı’na benzer başvuruda bulundu.

Başvuruların yanıtsız bırakılması üzerine HDP milletvekilleri, Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi talebiyle Adalet Bakanlığı önünde 21 Aralık’ta eylem başlattı. (HABER MERKEZİ)