DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan 1 Mayıs mesajı

DSP lideri Önder Aksakal, "Emekçi halkın, emeğinin karşılığını alın teri kurumadan almasını, çokça üretip hakça bölüşmeyi siyasi davası sayan parti olarak 1 Mayıs'ı yürekten kutluyorum" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DSP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Önder Aksakal, 1 Mayıs mesajı paylaştı.

"Emekçi halkın, emeğinin karşılığını alın teri kurumadan almasını, çokça üretip hakça bölüşmeyi siyasi davası sayan Demokratik Sol Parti olarak, tüm çalışanların Emek ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını yürekten kutluyorum" diyen Aksakal'ın mesajı şöyle:

"Dünyanın ekonomik düzeni ve insanlık tarihindeki çalışma hayatının kriterleri emek ve sermaye değerleri üzerinden kurgulanmış, bu çerçevede vücut bulmuştur. Herkes tarafından kabul edilmelidir ki emek en yüce değerdir.

Ülkemiz siyasetinde, kendilerini 'solcu' olarak tanımlayan bazı siyasi yapılar da dahil, 'günümüzde artık sağ – sol kalmadı' diyenlerin, asıl amaçları olan toplumu siyasetten uzak tutma çabalarını en güçlü şekilde reddediyoruz.

Emekçi halkın, emeğinin karşılığını alın teri kurumadan almasını, çokça üretip hakça bölüşmeyi siyasi davası sayan Demokratik Sol Parti olarak, tüm çalışanların Emek ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını yürekten kutluyorum.

Bu vesileyle, 1977 yılında Taksim Meydanındaki kutlamalarda katledilen 34 yurttaşımızı rahmetle yad ediyorum."

Etiketler Önder Aksakal dsp