DSÖ'den zengin ülkelere: Çocukları aşılamak yerine dozları yoksul ülkelere bağışlayın

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus'dan zengin ülkelere çağrı: Çocuk ve ergenleri aşılamadan önce ellerinizdeki dozları yoksul ülkelerle paylaşın.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, zengin ülkelerden çocukları aşılama planından şu an için vazgeçip yoksul ülkelere bağış yapmalarını istedi. Ghebreyesus, korona virüsü salgınının ikinci yılının ilk yıldan daha öldürücü olma yolunda ilerlediğini ve özellikle Hindistan'ın büyük endişe sebebi olduğunu söyledi.

Az sayıdaki zengin ülkenin ellerindeki aşılarla artık düşük riskli grupları aşılamaya başladığını belirten Ghebreyesus, "Bazı ülkelerin niye çocuklarını ve ergenlerini aşılamak istediklerini anlıyorum ama onlara şu anda bunu yeniden düşünme ve bunun yerine aşıları COVAX'a bağışlama çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.

Cenevre'deki sanal bilgilendirme toplantısında söz alan üst düzey DSÖ danışmanı Bruce Aylward ise COVAX'la aşı paylaşımı konusunda ABD'yle temas halinde olduklarını açıkladı. Aylward, ABD'nin ellerindeki dozları paylaşmanın salgının küresel seyri açısından daha olumlu bir etki yaratacağını anladığını söyledi. (DIŞ HABERLER)