DSÖ'den 'Libya' açıklaması: Durum hâlâ endişe verici

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, selin ardından Libya'da ortaya çıkabilecek hastalıkların belirtilerini tespit etmek amacıyla hastalık erken uyarı sistemini güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Daniel fırtınası ve sellerin binlerce can kaybı ve yıkıma sebep olduğu Libya'daki durum hakkında açıklama yaptı. Ghebreyesus, durumun endişe verici olmaya devam ettiğini belirtti.

'ERKEN UYARI SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ'

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, X (eski adıyla Twitter) sosyal medya platformundan açıklama yapan Ghebreyesus, "Libya'daki durum endişe verici olmaya devam ediyor. DSÖ, insanların psikososyal destek de dahil sağlık hizmetlerine erişimine yardımcı olmak için yerel yetkililerle birlikte çalışıyor" ifadelerini kullandı.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Libya'da olası su ve gıda kaynaklı veya diğer hastalıkların belirtilerini tespit etmek ve ortaya çıkması durumunda yayılmasını önlemek amacıyla hastalık erken uyarı sistemini güçlendirmek için mücadele ettiklerini kaydetti.

Ne olmuştu?

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran Daniel Fırtınası Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu. Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara selden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

DSÖ de Libya'da sel nedeniyle 4 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve 8 bin 500'den fazla kişinin halen kayıp olduğunu açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)