DSÖ'den 'deprem' kararı: Üçüncü seviye acil durum ilan edildi

DSÖ, Türkiye ve Suriye'de binlerce kişinin ölümüne sebep olan depremlerin ardından ‘üçüncü seviye acil durum’ ilan edildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, dün DSÖ’nün Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatı bölgelerinde etkili olan iki büyük deprem sonrasında en yüksek seviye olan ‘üçüncü seviye acil durum’ ilan ettiklerini duyurdu. DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Kluge, dün Cenevre'de düzenlenen DSÖ Yönetim Kurulu toplantısında Türkiye ve Suriye depremi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldığını söyledi.

'EKİPLERİ TAKDİR EDİYORUZ'

Yetkili, DSÖ Avrupa’nın ekiplerinin Gaziantep, Anlara ve İstanbul’da faaliyet gösterdiğini belirtti. “Kendi hayatları tehlikedeyken müdahale eden Gaziantep'teki saha ofisimizdeki DSÖ personeli de dahil olmak üzere ilk müdahale ekiplerini takdirle karşılıyorum” diyen Kluge, şöyle devam etti: 

'DESTEKLER ARTSIN, TAM KOORDİNASYON SAĞLANSIN'

“Hayat kurtarmak için dikkate değer bir müdahale operasyonu başlatan Türk yetkililerini takdir ediyorum. Muazzam bir dayanışma gösteren üye devletlere teşekkür ederim. Uluslararası toplumu desteğini artırmaya devam etmeye, Türkiye hükümeti ve DSÖ ile tam koordinasyon sağlamaya davet ediyorum."

‘Üçüncü seviye acil durum’, en yüksek acil durum olarak değerlendiriliyor ve DSÖ’nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesi anlamına geliyor. (DIŞ HABERLER)