DSÖ ekibi, komplo teorilerinin merkezindeki Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde

Dünya Sağlık Örgütü'nün korona virüsü pandemisi hakkında Çin'de araştırma yapan ekibi, komplo teorilerinin hedefinde bulunan Wuhan Viroloji Enstitüsü'nü ziyaret etti. Ziyaret üç buçuk saat sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küresel salgına yol açan korona virüsü pandemisinin kökenlerini araştırmak için Çin'de bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde incelemelerde bulundu. Ekip, 'salgının çıkış noktası olduğu' iddiasıyla çok sayıda komplo teorisinin hedefinde bulunan Enstitü'de üç buçuk saat kaldı.

Ziyaret yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşirken, ekipteki bilim insanlarından Peter Daszak Enstitü'ye girişte "Çok verimli bir gün geçirmeyi, burada kilit önemdeki kişilerle tanışıp sorulması gereken bütün önemli soruları sormayı umuyorum" dedi. Danimarkalı bilim insanı Thea Fischer ise ziyaret sonrasında gazetecilerden gelen 'bir şey bulup bulmadıkları' sorusuna, "Çok ilginç. Çok sayıda soru var" yanıtını verdi.

Covid-19 salgınının ilk günlerinde, korona virüsünün insan yapımı olduğu ve Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden sızdırıldığı iddia edilmişti. Pekin yönetimi ve kurumdaki bilim insanları bu suçlamalara tepki göstermişti. Birçok bilim insanı da bu hipotezi reddetmişti. Bu iddia, ABD'nin eski başkanı Donald Trump tarafından da dile getirilmişti. (DIŞ HABERLER)