DSÖ: Avrupa'daki Covid-19 vakalarının yüzde 68'i Delta varyantı

DSÖ, Delta varyantının Avrupa'da hızla ilerlediğini ve mevcut vakaların yüzde 68'ini oluşturduğunu açıkladı. DSÖ Direktörü: "İyi haber ise aşı ağır hastalık ve ölüm riskini ciddi manada düşürüyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), küresel korona virüsü salgınında Delta varyantının Avrupa'daki yeni baskın virüs olduğunu açıkladı. DSÖ ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, korona virüsü ile mücadele için atılan adımların yeniden yürürlüğe girmesini önerdi.

DSÖ Avrupa'dan yapılan açıklamada "Delta varyantı Avrupa'da hızla ilerliyor. Bölgenin baskın varyantı hâline geldi. Mevcut trendlere bakılırsa Delta, gelecek aylarda küresel anlamda baskın varyant olacak" ifadeleri kullanıldı. Avrupa'daki yeni vakaların yaklaşık yüzde 68'nin Delta olduğu açıklandı. 

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, küresel salgının bitmesinin hâlâ uzak olunduğuna dikkat çekip iki doz aşının önemini vurguladı: "İyi haber, veriler açık bir şekilde tam aşılı olmanın ağır hastalık ve ölüm riskini ciddi anlamda düşürdüğünü gösteriyor." (HABER MERKEZİ)