Dr. Sedat Üründül Anaokulu, Küresel Okullar Programı’na kabul edildi

İTÜ GVO Dr. Sedat Üründül Anaokulu 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Küresel Okullar Programı’na (Global Schools Program) kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş insanı Dr. Sedat Üründül’ün bağışı ve İTÜ Geliştirme Vakfı desteğiyle, 2000-2001 eğitim yılında, Prof. Dr. Gülsün Sağlamer’in rektörlüğü döneminde faaliyete geçen Dr. Sedat Üründül Anaokulu 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Küresel Okullar Programı’na (Global Schools Program) kabul edildi.

Küresel Okullar Programı (Global Schools Program) Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı (UN SDSN) tarafından yürütülüyor.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kurucusu ve Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Gülsün Sağlamer okulların yarının bilim insanlarını ve liderlerini yetiştirdiğine vurgu yaptı. Okulların sorumlu davranması ve sürdürülebilirliği odağına alması gerektiğine dikkat çeken Sağlamer, erken çocukluk döneminden itibaren sürdürülebilirlik prensipleriyle tanışan bireylerin geleceğin politika koyucuları ve bilim insanları olarak dünyanın çözüm arayan pek çok sorununa yapıcı ve yenilikçi bir bakış açısıyla yaklaşacağının altını çizdi.

 

Dr. Sedat Üründül Anaokulu Müdürü İlkay Yılmaz, çocukların çevre, iklim krizi, yoksulluk gibi dünyanın başlıca sorunları karşısında sanılandan çok daha duyarlı olduğunu belirterek, onların kendi geleceklerini daha bilinçli inşa edebilmeleri için erken çocukluk döneminde kazandırılan becerilerin ve farkındalığın önemini vurguladı.

 

 

Dr. Sedat Üründül Anaokulu Hakkında

Dr. Sedat Üründül Anaokulu ana binası İTÜ Ayazağa Yerleşkesi içinde yaklaşık bir dönümlük arazi üzerine bodrum, zemin ve normal kat olmak üzere 3 katlı, 2 bin 840 metrekare betonarme karkas bir yapıdır. 3 bin 500 metrekare bahçe ve oyun park alanı bulunmaktadır. 2009 Yılında betonarme, 2 katlı 1323 metrekare alanlı ek bina da eklenince, toplam kapalı alan 4 bin 163 metrekare olmuştur. Sınıflar yaklaşık olarak 50 metrekare olup her sınıf, laboratuvar bilgisayar ve internet bağlantısı imkanına sahiptir. Anaokulu, ‘’Koleksiyon’un 2000 Yılının En İyi Binaları” ve “OECD PEB 2nd Compendium of Exemplary Educational Facilities, 2000” yarışmalarında ödül almıştır. 2002 yılında School Construction News tarafından “En İyi Dizayna Sahip Okul” ünvanı ile ödüllendirilmiştir.

Etiketler anaokulu itü