Dr. Bayazıt İlhan: Umuyoruz iki hastane değil, beşi de kapatılmaz

Hastanemi Açın Platformu Sözcüsü Dr. Bayazıt İlhan, Ankara Onkoloji Hastanesi'ne ilişkin "Kamuoyundaki duyarlılık geri adım attırdı. Diğer hastanelerin de kapatılmayacağı açıklanmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Nur Kaplan

ANKARA – Ankara’da Etlik Şehir Hastanesi’ne taşınması planlanan Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi, Etlik Zübeyde Kadın Sağlığı Hastanesi, Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi’nin kapatılacağı iddiası bir süredir tepki çekiyordu. Ankara’nın köklü hastanelerinden Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılacağı iddiası da kanser hastalarının nitelikli tedaviye erişiminde zorluklar yaşayabileceğine ilişkin kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 28 Eylül’de açılacak olan Etlik Şehir Hastanesi dolayısıyla Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılacağına yönelik iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Koca, "Kapatılacak hastanemiz yok. Gurur duyulacak yeni bir hastanemiz var. Hayırlı olsun" dedi.

‘KAMUOYUNDA OLUŞAN DUYARLILIK GERİ ADIM ATTIRDI’

Hastanemi Açın Platformu Sözcüsü Dr. Bayazıt İlhan, kapatılmaya hazırlanan kamu hastanelerinin 10 yıl önce ‘Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu’nda’ yazdığını, bir yıldır ‘Onkoloji Hastanesi Kapatılmasın Platformu’nun faaliyet yürüttüğünü söyledi. Bölge halkının, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılmaması için 30 bin imza toplayarak Sağlık Bakanlığı’na dilekçe verdiklerine dikkat çeken İlhan, şöyle devam etti:
"Fahrettin Koca’nın açıklamasında kapatılmayacak diyorsa bunu memnuniyetle karşılarız. Kendisine teşekkür ederiz. Belli ki kamuoyunda oluşan duyarlılık Sağlık Bakanlığı’na ve iktidara geri adım attırdı. Bu adım değerli. Kapatmayacaklar mı, küçültecekler mi yine de takip etmek gerekir. Örneğin, Kayseri’de kentin merkezinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi vardı, yeni binaydı. Onu kapatıp, Kayseri Şehir Hastanesi’ne götürdüler, çok fazla tepki oldu. Kapasitesini ve işlevlerini çok azaltarak tekrar açtılar, sorsanız kapatılmadı denir."

'AMELİYATLAR DURDURULUYOR’

Bilkent Şehir Hastanesi’ne taşınmak istenen Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Sağlığı Hastanesi, Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi’nin tümünün kapatılmamasının kesin bir dille açıklanması gerektiğini belirten İlhan, şunları kaydetti:
"Yıllardır hastanelerin kapatılmasına yönelik hazırlıklar var. Bazılarında bu hafta itibarıyla ameliyatlar durduruluyor. Sağlık Bakanı’nın açıklamasından diğer beş hastanenin de kapatılmayacağını anlamamız gerekir. Umuyoruz sadece ikisi değil beşi de kapatılmaz.”