DP'li Enginyurt'tan Orhan Gencebay'a: Kula kulluk edene yazıklar olsun

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TL'nin rekor değer kaybetmesini "dış güçler" ve "faiz lobisi"ne bağlayan Orhan Gencebay'a "Kula kulluk edene yazıklar olsun" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Türk lirasının dolar karşısında rekor değer kaybetmesini "dış güçler" ve "faiz lobisi"ne bağlayan sanatçı Orhan Gencebay'a "Orhaaan! Yazıklar olsun sana. Kula kulluk edene yazıklar olsun" diye seslendi.

Cemal Enginyurt, partisinin İzmir İl Kongresi'ne katıldı. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan önce İzmir Marşı ile kürsüye gelen Enginyurt, Orhan Gencebay'a tepki gösterdi. Enginyurt, "Orhaaan! Yazıklar olsun sana. Kula kulluk edene yazıklar olsun. Orhan Gencebay'dan bile medet uman bir Cumhurbaşkanı var" dedi.

'20 YILDIR BAY KEMAL Mİ YÖNETİYOR ÜLKEYİ.. VAY SENİN HALİNE'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı "Bay Kemal" söylemine de tepki gösteren Enginyurt, "Bir Cumhurbaşkanı, bir siyasi iktidar sürekli muhalefeti eleştirir mi? Sürekli muhalefete hakaret ederek siyaset yapar mı? Sanki ülkeyi 20 yıldır Bay Kemal yönetiyor da bu yeni geldi iktidara. Vay senin haline" diye konuştu.

'ZÜHTÜ SAĞLIĞA ZARARLI BİR ŞEY VARSA O DA SENSİN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın araç sayılarının çokluğu ile ilgili sözlerini de eleştiren Enginyurt, "Senin saraylarında çalışanların 5 maaş, 10 maaş aldıkları için arabaları var. Ama bu millet fakir, bu millet aç. Sen bunu görmüyorsun. Görmüyorsun, millet aç deyince de kızıyorlar. AKP Elazığ Milletvekili Zühtü (Zülfü Demirbağ’ı kastediyor) diyor ki... Kardeşim 1 kilo et yiyeceğinize 100 gram yiyin. 2 domates yiyeceğinize 1 tane yiyin. Turfanda sebze sağlığa zararlıdır, yemeseniz de olur’ diyor. Lan Zühtü, sağlığa zararlı bir şey varsa o da sensin" dedi. (ANKA)