Dövmesinden teşhis edilmişti: Hamas'ın kaçırdığı Shani Louk'un annesinden yardım çağrısı

Yarı çıplak halde Hamas üyelerine ait bir aracın arkasında hareketsiz görüntülenen Shani Louk'un annesi Ricarda, kızının Gazze'de tedavi altında olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas mensuplarına ait bir kamyonetin arkasında yarı çıplak halde hareketsiz görüntülenen 22 yaşındaki Almanya vatandaşı Shani Louk'un annesi, kızının hayatta olduğunu bildirdi. Gazze sınırı yakınındaki barış konulu festivale düzenlenen saldırıda kaçırılan Louk'un annesi Ricarda, kızının Gazze'de olduğuna inandığını dile getirdi.

Kızının hayatta olduğuna dair kanıtları olduğunu söyleyen anne, Louk'un geçirdiği ciddi kava travması nedeniyle Gazze'de bir hastanede tedavi altında olduğunu aktardı. Bu bilgiyi isimsiz bir Filistinli kaynaktan aldığını söyleyen anne, Louk'un ağır yaralandığını belirterek, Almanya hükümetinden yardım ve acil önlem alınmasını istedi.

Ne olmuştu?

7 Ekim Cumartesi günü başlayan çatışmaların ardından Louk'un görüntüleri kamuoyuna yansımış, ailenin Shani'yi rastalı saçlarından ve dövmelerinden tanıdığı belirtilmişti. Almanya-İsrail çifte vatandaşı olduğu belirtilen Louk'un annesi, şu açıklamada bulunmuştu:

"Bu sabah kızım Shani Nicole Louk, bir Alman vatandaşı, Filistinli Hamas tarafından İsrail'in güneyinde bir grup turist ile birlikte kaçırıldı. Bize kızımın Filistinlilerle birlikte bir araçta, açık bir şekilde bilincinin yerinde olmadığı ve aracın Gazze Şeridi dolaylarında dolaştığı görülen bir video gönderildi. Bize her türlü yardım ve haberi iletmenizi rica ediyoruz" (DIŞ HABERLER)