Döviz kuru geriledi, şoförler akaryakıtta indirim bekliyor: Zararına çalışıyoruz

Döviz kurlarında yaşanan keskin düşüşün ardından, akaryakıta indirim yapılması gerektiğini belirten bir dolmuş şoförü, "Düşmesini istiyoruz. Zararına çalışıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam dövize endeksli mevduat hesabını açıklamasının ardından, TL'nin rekor değer kaybıyla beraber yükselen akaryakıt ve market fiyatlarında değişim yaşanmayacağı merak ediliyor. Ankara'da bir dolmuşçu, "İner mi yani? Bugün her yer zam yaptı geri mi çekecekler fiyatları dolar düştü diye? Yok. Herkes Yolunda A.Ş. Dolmuşçu esnafına zam verme. İnsanlar kontak kapatmaya geldiler. Şurada çalışan arkadaşlar ondalık almadan evine gidiyor, ekmek götüremiyor" dedi.

Bir taksici ise akaryakıta indirim gelmesi gerektiğini belirterek, "Zaten gelmezse şu an ekonomik açıdan çok zor durumdayız taksici olarak. Aldığımız kazancımızın yüzde 50'sini gaza benzine veriyoruz. Ne sanayiye para ödeyebiliyoruz ne evimize para ödeyebiliyoruz" ifadelerini kullandı. 

'ZARARINA ÇALIŞIYORUZ'

Zararına çalıştıklarını söyleyen bir dolmuş şoförü, "Düşmesini istiyoruz. Zararına çalışıyoruz. Ne mal sahiplerine para verebiliyoruz ne şoför olarak ondalık, yevmiye alabiliyoruz. Böyle giderse biraz daha fark olursa kapının önüne çekeceğiz arabaları" diye konuştu. Akaryakıt fiyatlarının artması sonucu kazançlarının azaldığını belirten bir şoför ise, "50 TL ile ev mi geçinir? 50 TL ev geçinirse geçin deyin. 600 TL para topladım 500 TL'sini yaktım zaten. Kaldı 100 TL. Patrona mı vereyim kendim mi alayım ne alayım ben bu arabadan? Bu arabanın lastiği, mazotu, gideri var. Var oğlu var" dedi.

Bir şoför ise, dün akşam akaryakıta zam gelmemesinden memnuniyet duyduğunu kaydederek, "Bize daha 34-35 ay olmuş zam verilmedi. Döviz düştü umarım mazot da düşer. Temennimiz o. Bilmiyoruz ki ne kadar benzin aldığımızı her gün değişiyor. Akşam yine gelecekti düştü ona sevindik yani. İnşallah böyle gider" ifadelerini kullandı.

'BÖYLE GİDERSE BİRÇOK KİŞİ İŞ BIRAKIR'

Bir taksi sürücüsü, "Zaten (indirim) gelmezse şu an ekonomik açıdan çok zor durumdayız taksici olarak. Aldığımız kazancımızın yüzde 50'sini gaza benzine veriyoruz. Ne sanayiye para ödeyebiliyoruz ne evimize para ödeyebiliyoruz. Böyle giderse çoğu kişi bu meslekte işi bırakır diye düşünüyorum ben. Çünkü çok zor. Bir yaktığımız kilometreye, benzine bakıyoruz, perişanız yani" dedi. Öğlene doğru indirim beklediğini belirten bir taksi sürücüsü, "Düşmesini isteriz, dolar düştü her şey düşüyor. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz yani ne diyelim" diye konuştu.

Bir vatandaş ise market fiyatlarına ilişkin, "Yansıyacağını zannetmiyorum tamam (döviz) düşmüş olabilir ama halk gerçekten çok zor durumda. Ben markete gideceğim şimdi yumurta yok yağ yok onları almaya çalışacağım düşmüş olabilir mi orada? Mümkün değil. Bir müddet sonra geçerli olabilir şu an zannetmiyorum. Yağın kaç para olduğunu vatandaş unutur oldu markete gitmeye korkuyor" ifadelerini kullandı. (ANKA)