Dönmeyen yazlıkçılara çağrı: Muğlalı olun

Korona virüsü nedeniyle Muğla'nın turistik ilçelerinde nüfus yoğunluğu yazın bitmesine rağmen azalmadı. Belediye başkanları yazlıkçılara nüfuslarını Muğla'ya aldırma çağrısı yaptı

Muğla'da nüfus yaklaşık iki katına çıktı. Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve turistik ilçelerin belediye başkanları, hazırlanan video kliple yaşadıkları şehre dönmeyen vatandaşlardan nüfuslarını Muğla'ya aldırmalarını istedi.

Yaz sezonunun sona ermesine rağmen Muğla'nın turistik ilçeleri Bodrum, Marmaris, Fethiye, Milas, Menteşe ve Datça'da önceki yıllara oranla nüfus yoğunluğu sürüyor.

Bu kış döneminde nüfusu yaklaşık iki katına çıkan Muğla'da, belediye başkanları hazırladıkları kliple bölgede kalan vatandaşlardan daha iyi bir hizmet için nüfuslarını Muğla'ya aldırma çağrısı yaptı.

Fethiye, Marmaris, Datça, Milas, Menteşe belediye başkanlarının yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün konuşmalarının yer aldığı klipte, yerleşik nüfusun dışında kış aylarını Muğla'da geçiren vatandaşlara nüfus kayıtlarını Muğla'ya aldırmaları isteniyor. Başkan Gürün, klipteki konuşmasında, şunları kaydetti:

'GEÇİCİ NÜFUSUN YERİNİ YERLEŞİK NÜFUS ALIYOR'

"Sevgili hemşehrilerim. Muğla halkı olarak sizlerle birlikte aileyiz, birlikte Muğla'yız. Ailemize eklenen her bir vatandaşımızla sadece sayımız değil, fikirlerimiz, bakış açılarımız ve farklılıklarımız da zenginleşiyor. Eskiden yaz dönemlerinde artan geçici nüfusun yerini yerleşik nüfus alıyor. Yaşayan nüfusumuzun eğitim, kültür, sağlık, altyapı gibi merkezi ve yerel hizmetlerden daha üst seviyede yararlanabilmesi için lütfen nüfus kayıtlarınızı Muğla'ya aldırarak Muğla'da kalalım, Muğlalı olalım."

İlçelerin tarihi, kültürel ve turistik alanlarının da gösterildiği klipte başkanların kısa görüşleri de yer aldı.

GELMEYİN ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, salgının ilk dönemlerinde de yazlıkçıların bölgeye gelmemesi için çağrıda bulunmuş, "Çok özel bir doğaya sahip olan Muğla ve ilçelerinde ikinci konut sahibi olan vatandaşlarımız var. Bulundukları ilden geliyorlar. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Gelmemeleri gerektiğini hem kendilerinin hem de Muğlalıların sağlığı için önemli olduğunu ifade etmeye çalıştık. Herkesin evinde kalması gerekiyor" diye konuşmuştu. (AA)