Donetsk Halk Cumhuriyeti duyurdu: Ukrayna, yönetim binasını vurdu

Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin yönetim merkezinin, Ukrayna ordusu tarafından vurulduğu ve üç kişinin öldüğü ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın doğusunda yer alan ve Rusya'nın özerkliğini tanıdığı Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin yönetim merkezinin, Ukrayna ordusu tarafından vurulduğu belirtildi. Rus haber ajansı TASS'ın aktardığına göre Donetsk yönetimi, üç kişinin öldüğünü duyurdu.

Açıklamada, "NATO topçularının bombardımanı Artyoma Caddesi'ndeki Central Hotel'e ve Donetsk Halk Cumhuriyeti yönetim binasına da zarar verdi" ifadeleri yer aldı. TASS'a göre bir yetkili, saldırıda kullanılan mermilerden en az birinin, ABD yapımı bir HIMARS topçu roket sisteminden ateşlendiğini iddia etti.

HARKOV'DAN 825 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'da Ukrayna'ya ait bir SU-27 savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu. 

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçuk, geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada Harkov bölgesinden 825 kişinin tahliye edildiğini belirtmişti. Vereşçuk, Telegram mesajında "Başarılı bir insani yardım operasyonu: Harkov bölgesinin kontrolsüz kesiminden bugün 238'i çocuk olmak üzere 825 kişi tahliye edildi" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)