Dolar yeniden 8 lirayı zorluyor

Dolar 7,94, euro ise 9,42 liradan güne başladı. Çeyrek altının satış fiyatı 765 lira.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Döviz kurları yeni haftayla birlikte yüksek seyrini koruyor. Korona virüsü aşısındaki olumlu gelişmeler ve Joe Biden'ın geçiş sürecinin resmi olarak başlamasıyla uluslararası piyasalarda son dört ayın en düşük seviyesine gerileyen altın fiyatları da Türkiye'de geçen haftaya kıyasla yükselişini sürdürüyor. 

İstanbul serbest piyasada dolar 7,92, euro ise 9,39 liradan güne başladı.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,93 lira, euronun satış fiyatı ise 9,44 lira olmuştu.

Gram altın 466, çeyrek altın 765 liradan satılıyor. 

KÜRESEL PİYASALAR POZİTİF

Küresel piyasalar ise ABD'de başkanlık seçiminin, Donald Trump'ın açıklamaları sonrası gündemden düşeceği beklentisiyle yeni güne pozitif bir başlangıç yaptı. ABD Başkanı Trump, ülkenin 46. başkanı seçilen Joe Biden yönetimine geçiş için gerekli prosedürlerin başlatılması amacıyla ilgili kuruma tavsiyede bulunduğunu duyurdu. Açıklama sonrası Asya borsaları yeni güne alıcılı başlarken, vadeli işlemlerde New York ve Avrupa borsası endeks sözleşmeleri de yükseliş gösterdi.

Borsalardaki pozitif seyirde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin olumlu haber akışı ve Biden'ın Hazine Bakanı olarak eski ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen'ı atayabileceği yönündeki haberler de etkili oldu.
(EKONOMİ SERVİSİ/AA)

Etiketler dolar altın euro