Dolar için 14 lira tahmini

Dünyanın önde gelen banka ve finans şirketlerinden Credit Suisse, Merkez Bankası 'yüklü' bir faiz artışı yapana kadar doların 14 lira olacağı analizinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dolar rekorunu 13,50 liraya taşırken, İsviçre merkezli banka ve finans şirketi Credit Suisse, mevcut şartlarda doların daha da yükseleceğini öngördü. Banka ekonomistleri, Merkez Bankası'nın 'yüklü' bir faiz artışına gitmesi durumunda doların 11 lira seviyesine geleceğini, bir faiz artışı yapılana kadar ise 14 liraya yükselebileceğini belirtti.

'10 PUANLIK AGRESİF FAİZ ARTIŞINA İHTİYAÇ DUYULABİLİR'

Credit Suisse ekonomistleri dolar/TL'nin istikrar kazanması için faizin son manşet enflasyonla aynı seviyeye gelmesi, başka deyişle 5 puan artması gerektiğine işaret etti. Bloomberg HT'de yer alan habere göre Credit Suisse, kurdaki istikrar için Merkez Bankası'nın 10 puanlık agresif bir faiz artışına ihtiyaç duyabileceğini de öngördü.

TL'nin salı günü dolar karşısındaki kaybı yüzde 18'i buldu. Bu rakam, 10 Ağustos 2018’deki yüzde 24’e yakın değer kaybından sonraki TL'deki en büyük gerileme oldu.

Türkiye’nin 5 yıllık risk pirimi (CDS) ise 492 baz puan seviyesine çıktı ve son bir yılın zirvesine ulaştı.