Dolar güne rekorla başladı, altın fiyatları hareketli

Dolar yeniden 7,80 seviyesinin üstüne çıktı. Euro ve sterlin de rekor kırdı. Yüzde 1,24'lük primle güne başlayan çeyrek altın 781 liradan satılıyor.

TL'nin yılın 10 aylık döneminde dolar karşısındaki kaybı yüzde 30'ları buldu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni teşvik paketiyle ilgili çalışmaları seçim sonrasına bıraktığını açıklamasının ardından artan belirsizlikle karışık bir seyir izliyor. Trump'ın bu açıklaması sonrası dolar karşısında en büyük kaybı TL yaşadı. 

İstanbul serbest piyasada dolar 7,86, euro 9,23, sterlin ise 10,13 liradan başladı. 

Kuyumcularda 774 liradan alınan çeyrek altın, 781 liradan satılıyor. Gram altının fiyatı 479 lira.

DEMOKRATLARIN TEKLİFİNİ REDDETTİ

ABD Başkanı Trump, korona virüsü salgınının ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan "teşvik paketi"ne yönelik müzakereleri 3 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimine kadar durdurdu. Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Demokratlar'ın yönetimdeki eyaletleri kurtarmak için 2,4 trilyon dolarlık teşvik istediğini ve bunun Covid-19'la hiçbir alakası olmadığını öne sürerek, "1,6 trilyon dolarlık çok cömert bir teklif yaptık ve her zamanki gibi iyi niyetle pazarlık yapmıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Demokratların taleplerini reddettiğini kaydeden Trump, "Temsilcilerime, seçimden sonraya kadar müzakereleri durdurma talimatı verdim, ben kazanır kazanmaz çalışkan Amerikalılar ve küçük işletmelere odaklanan büyük bir teşvik yasasını hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı. ABD'deki bu restleşmenin ardından dolar yükselişe geçti.
(AA-EKONOMİ SERVİSİ)