Dolandırıcılıkta yeni yöntem 'polisin son davetiyesi'

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün e-posta adres uzantısı taklit edilerek, çeşitli firmalara 'polisin son davetiyesi' mailleri gönderiliyor. Maildeki bağlantı indirildiğinde, şirket bilgileri ele geçiriliyor.

Dolandırıcıların yeni hedefi firmalar oldu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni bir dolandırıcılık uyarısında bulundu. Emniyet'ten yapılan açıklamada son dönemde çeşitli firmalara, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait e-posta adres uzantısı taklit edilerek oluşturulan sahte adreslerden Emniyet Genel Müdürü'nün ismi de kullanılarak 'polisin son davetiyesi' içerikli e-postalar gönderildiği belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Firmaların, e-posta adreslerine gelen bu tarz mesajların içeriğindeki linklere tıklanması ve ekinde bulunan dosyaların indirilmesi halinde şirket sistemlerinin şüpheliler tarafından ele geçirilmesi ve maddi/manevi zarara uğrama riskinin bulunduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Firmalarımızın bu tarz içeriklerle karşılaştığında bunlara itibar etmemesi ve konuyu en yakın kolluk birimine bildirmesi önem arz etmektedir. Söz konusu maili oluşturan ve yayanlar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır."
(ANKARA-AA)