Dolandırıcılık uyarısı: 1.1 milyar dozluk sahte aşı tekliflerine dikkat

Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Ofisi Başkanı, AB hükümetlerine 1.1 milyar dozluk 'sahte aşı teklifleri' sunulduğunu belirtti. Bu tekliflerin piyasa değerinin 15 milyar euro olduğu kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Ofisi (OLAF), korona virüsü aşılarında sahtecilik uyarısı yaptı. OLAF Başkanı Ville Itala, 'şüpheli aracılar' tarafından Avrupa Birliği (AB) hükümetlerine 1.1 milyar dozluk 'sahte aşı teklifleri' sunulduğunu söyledi. Itala, bu tekliflerin piyasa değerinin 15 milyar euro olduğunu belirtti. 

'İNTERNETTE SAHTE ÜRÜNLERİN SATIŞI ARTTI'

12 üye ülkenin bu tür tekliflerle karşılaştığını aktaran Itala, internet üzerinden sahte ürünlerin satışının arttığına dikkat çekti. Sahte Covid-19 testleri konusunda da uyarıda bulunan yetkili, internetten yapılan bireysel alışverişlerde dolandırıcılığı tespit etmenin daha zor olduğunu aktardı.

'HÜKÜMETLER VE İLAÇ ŞİRKETLERİ BERABER ÇALIŞIYOR'

Daha önce OLAF'tan yapılan açıklamada, dolandırıcıların teslimat detayı belirtmeden ön ödeme talep ettiği kaydedilmişti. Itala, dolandırıcıları tespit etmek için AB hükümetleri ile ilaç şirketlerinin beraber çalıştığını ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)