Dokuz hakim ve savcı ‘FETÖ bağlantısı’ gerekçesiyle meslekten atıldı

HSK kararları: 'FETÖ iltisakı ve irtibatı' gerekçesiyle dokuz hakim ve savcı meslekten ihraç edildi, dört hakim ve savcı uzaklaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK), dokuz hakim ve savcıyı ‘FETÖ iltisakı ve irtibatı’ gerekçesiyle meslekten çıkardı. HSK ayrıca dört hakim ve savcının da uzaklaştırılmasına karar verdi.

HSK Genel Kurulu'nun toplantısında dokuz hakim ve savcıyla ilgili kararın 'çözümlenen ByLock içerikleri, savcılık soruşturmalarında elde edilen sonuçlar, örgütün mahrem imamlarına ait operasyonel hatlarla iletişim, ankesörlü örgütsel ardışık arama, HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların anlatımları' dikkate alınarak verildiği belirtildi. Karar Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hükümlerine dayanılarak verildi. 

Haklarındaki delillere göre savunmaları istenen dört hakim ve savcının ise 2802 sayılı yasa uyarınca haklarında kesin karar verilinceye kadar meslekten uzaklaştırılmaları kararlaştırıldı. 

HSK son olarak, daha önce KHK hükümleriyle yapılan meslekten çıkarma kararlarıyla ilgili 22 hakim ve savcının yeniden inceleme taleplerini reddederek haklarındaki ihraçları kesinleştirmişti. Yeni ihraç edilen 9 kişi ve yeniden inceleme talebi reddedilen 22 hakim ve savcı ile ilgili karar, yasa gereği yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler hsk fetö ihraç