Doktorlar tartışıyor: 'Barbie' ve 'Oppenheimer' Covid vakalarını tetikleyebilir mi?

Doktorlar, aynı gün vizyona giren 'Barbie' ve 'Oppenheimer' filmlerinin başlattığı ve herkesi sinema salonlarına taşıyan 'Barbenheimer' trendinin Covid-19 vakalarını artırabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 21 Temmuz günü vizyona giren Greta Gerwig yönetmenliğindeki "Barbie" ve Christopher Nolan'ın yönetmenliğini üstlendiği "Oppenheimer" filmlerinin, Covid-19 vakalarını tetikleyebileceği ihtimali gündeme geldi. 

Ntv'nin The Guardian'dan aktardığına göre, epidemiyologlar, filmleri izlemek için sinemaya yapılan geziler de dahil olmak üzere toplu buluşmaların, enfeksiyonlarda görülen hızlı artışta rol oynadığını savundu. Haber, aşı uzmanı Peter Hotez'in Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşıma dayandırıldı. 

Sinema salonlarında maske takılması gerektiğini söyleyen Hotez, "Kimsenin moralini bozmak istemem ancak Barbie ve Oppenheimer sonrası Covid vakalarının artmasından kimse endişelenmiyor mu? Sanırım bu sayıları artık kimse takip etmediği için hiçbir zaman bilemeyeceğiz" ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)