Doktor Strange 2, 'gazete sahnesi' nedeniyle Çin'de yasaklanabilir

Yeni Doctor Strange filminin Çin’de gösterime girmeme ihtimali olduğu açıklandı. Filmin Çinli yetkililere incelenmek üzere gönderildiğini belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan "Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında" filminin, filmin bir bölümünde yer alan bir gazete nedeniyle Çin'de yasaklanma ihtimalinin bulunduğu açıklandı. Deadline'ın paylaştığı bir rapora göre, gösterim yasağının nedeni, filmin bir bölümünde Çin Komünist Partisi’ne karşıt fikirli bir medya kuruluşu olan The Epoch Times gazetesinin görülmesi. 

WebTekno'nun aktardığı habere göre, Variety, filmin Çinli yetkililere incelenmek üzere gönderildiğini aktardı. Gelen açıklamalar arasında, belirtilen kısmın kısa bir süreliğine arka planda zar zor göründüğü ifadeleri de yer alıyor ancak yine de filmin gösteriminin yasaklanma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. 

"Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında", 6 Mayıs 2022’de vizyona girecek.

BAZI ÜLKELERDE YASAKLANMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'ın filmde yer alan eşcinsel karakter America Chavez nedeniyle filmi yasaklama kararı aldığı açıklanmıştı. Ardından Mısır’dan da benzer sebepten dolayı bir sansür kararı çıktı.