Doktor ihmali nedeniyle yaralı kolun çürüdüğü iddia edildi

Trafik kazasında yaralanan Avni Kuru adlı hastanın yakınını, doktorların yeterli ilgi göstermediği için hastanın kolunun her geçen gün çürüdüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı

DUVAR - Avni Kuru, 26 Ekim 2021 tarihinde Rize'nin Pazar ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucunda önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi acil servisine kaldırıldı, ardından Trabzon Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil bölümüne sevk edildi. Yaralının yakını Hüseyin Erdoğan, burada doktorların hastayla yeterince ilgilenmemesi sonucu Avni Kuru’nun kazada yaralanan kolunun çürümeyle karşı karşıya kaldığını öne sürdü. Erdoğan, Trabzon Cumhuriyet Savcılığı, TTB, Sağlık Bakanlığı ve YÖK’e başvurarak doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hüseyin Erdoğan

‘YARALI DÖRT SAAT SEDYEDE BEKLETİLDİ’

Yaralının kolunun her geçen gün çürüdüğünü, müdahale edilmezse hastanın kolunu kaybedeceğini öne süren Hüseyin Erdoğan, yaşananları şu sözlerle dile getirdi:

"Yaralımız, Trabzon Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil bölümüne havale edildi. Hastanenin acil servisinde yaklaşık dört saat sedye üzerinde bekletildi ve hiçbir tıbbi müdahale yapılmadı. Sebebi sorulduğunda hastanın bazı ilaçlara alerjisi olduğunu ve ameliyathanenin hazır olmadığı söylendi, ardından ameliyata alındı ve dört saat süren operasyondan sonra hastamız ortopedi servisinde yatırıldı.”

Burada hastanın kolunu kaybetme riski olmadığının kendilerine söylendiğini ifade eden Erdoğan, ertesi gün pansumana kimse gelmeyince ortopedi servisindeki doktorlarla görüştüklerini ancak tepki ile karşılaştıklarını söyledi. Daha sonra yaşananları şöyle anlattı:

“Bize ‘Hastanız plastik cerrahinin hastası, yer olmadığı için bizim serviste yatıyor, gidin onlara derdinizi anlatın’ dediler. O bölüme gittiğimizde ‘Sizi buraya kim gönderdi, biz hastanızı taburcu ettik, ortopedi bölümü yatmasını istedi, gidin onlarla konuşun’ dediler ve ilerleyen günlerde plastik cerrahi hastamızla hemen hemen hiç ilgilenmedi. İki üç günde bir ortopedi doktorları ‘kerhen’ gelip pansuman yaptı. Konu ile ilgili Ortopedi Bölümü Başkanı Prof. Osman Aynacı Bey'le ve hastanenin idare müdürüyle ayrı ayrı görüştük. Aynı ilgisizlik devam edince Cumhurbaşkanlığı Sağlık Müdürlüğü’nden yardım istedik. Onlar hastanenizin başhekimliğini telefonla arayarak bilgi aldı ve bize bilgi verdi.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yaşanan zaman kaybı nedeniyle hastanın hayatının tehlikeye girdiğini öne süren Erdoğan, bir başka hastaneye sevk edilmek istendiklerini ancak reddettiklerini belirtti:

“Hastamızı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edileceği söylendi. Biz de bu karara itiraz ettik. Yaklaşık bir aydır burada yatan bir hasta. Ya burada tedavi olacak ya da burada ölecek diyerek bu hastanın hiçbir yere gidemeyeceğini, kendisinden daha donanımlı bir hastaneden nakil gelen bir hastayı sevk edilen hastanenin ve orada bulunan doktorların kabul etmeyeceklerini ifade ederek tepkimizi ortaya koyduk.”

Hastanın hayati tehlike içinde olduğunu ifade eden Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı suç duyurusunda “Bu konunun araştırılmasını ve adı geçen plastik cerrahi bölümdeki doktorlarının sorgulaması ve yasalar çerçevesinde gerekenlerin yapılmasını, duruma acilen ve ivedilikle müdahale edilmesi konusunda suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.