Doktor Ergün Demir son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonucu vefat eden SES eski İzmir Şube Başkanı Doktor Ergün Demir, yüzlerce kişinin katıldığı törenle defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) eski İzmir Şube Başkanı Doktor Ergün Demir, geçirdiği kalp krizi sonucu dün gece vefat etti. Cenazesi Narlıdere Cem Evi’nden kaldırılan Demir, yüzlerce kişinin katıldığı tören ile Yukarı Narlıdere Mezarlığı’nda toprağa verildi.

TTB: ONUN YOKLUĞUNU HER ZAMAN HİSSEDECEĞİZ

Demir’in vefatının ardından Türk Tabipler Birliği Yönetim Kurulu da açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Dr. Ergün Demir, halkın ücretsiz, nitelikli, devlet eliyle yürütülen bir sağlık sisteminde hizmet alma hakkını ömrü boyunca savunan; hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilme mücadelesinin ön saflarında her zaman yer almış bir meslektaşımızdı. İktidarın, sağlığı piyasalaştırmak gayesiyle çıkardığı, bilerek anlaşılmaz bir dille kaleme aldığı ve gözlerden ırak tutmak istediği yönetmelikleri ve yasaları çıktığı gibi yakalar, kuyumcu titizliği ile inceler, halkın ve biz sağlık camiasının anlayacağı şekilde tercüme ederdi. Son olarak İstanbul Tabip Odası için Dr. Güray Kılıç'la birlikte “Sağlıkta Dönüşümün 20. Yılında Sağlık Hizmetlerinden yararlanma Şartları, Gerçekler ve Haklarımız” kitabını hazırlamıştı. Dr. Ergün Demir’i yalnızca İstanbul Tabip Odası'na yaptığı katkılarla değil, halkın sağlık hakkı ve sağlık emek mücadelesinin çalışkan, titiz bir aktivisti olarak da hatırlayacağız. Onun yokluğunu her zaman hissedeceğiz. Başta ailesi olmak üzere yakınlarının derin acısını paylaşıyor, tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz.”

Doktor Ergün Demir kimdir?

1964 Elazığ doğumlu olan Demir, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuydu. 2002 ila 2011 yılları arası SES İzmir Şube Başkanlığı görevini yürüten Demir, aynı zamanda İzmir Tabip Odası üyesi. Tüm Sağlık Sen sürecinde de aktif rol alan Demir, sağlıkta dönüşüm politikası başta olmak üzere sağlık hakkı konusunda bir çok çalışma yürüttü. Halkın sağlık hakkı için mücadele veren Demir, aynı zamanda mültecilerin sağlık hakkı için de mücadele etti. İnsan hakları savunucusu olan Demir’in çeşitli yayınlarda yazıları ve kitapları da bulunuyor. (DUVAR)

Etiketler Ergün Demir İzmir