Doğu Perinçek: Ben de asgari ücretliyim

Doğu Perinçek asgari ücrete yapılan zammı değerlendirdi: Ben de bir asgari ücretliyim. Beklenenden fazla artış oldu, çarşı pazar şenlenecektir ama önümüzdeki dönem enflasyon da yükselecek...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Global yayınına katılıp ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

'"Özal modeli Türkiye'yi iflasın eşiğine getirdi" diyen Perinçek "Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Turgut Özal döneminde başlayan ithalat bağımlı modelin sürdürülemez olduğunu söylemiştir. 500 milyar dolara yakın dış borç altında olan bir ülke iflas noktasındadır" ifadelerini kullandı.

Asgari ücretle ilgili görüşleri sorulan Doğu Perinçek şunları söyledi: "Asgari ücretliye asgari ücreti soruyorsunuz, ben de bir asgari ücretliyim işçi emeklisi maaşı alıyorum" dedi.

Perinçek sunucunun 'mutlu etti mi sizi bu ücret' sorusuna ise şöyle devam etti: "Ben Türkiye ekonomisine bakıyorum, kendi kişisel hayatıma değil. Ben sonuç itibariyle gerektiği zaman bir torba içinde bir havlu iki tane fanila yaşamımı sürdürebilen bir insanım. Türkiye ekonomisi açısından baktığım zaman asgari ücret emekçilerimizin, işçilerimizin iyi koşullarda yaşaması lazım, piyasada talebin yükselmesi de önemli asgari ücret artışı piyasaya talep olarak gelecek çarşıları şenlendiren etkileri de var. Ama önümüzdeki dönem enflasyon yükselecek. Ama beklenenden fazla bir artış oldu." (HABER MERKEZİ)