Doğu Anadolu Kariyer Fuarı geniş bir katılımla Van'da başladı

Van'da Üniversite öğrencilerini sektörlerle tanıştırmak amacıyla Doğu Anadolu Kariyer Fuarı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nda düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'24) başladı.

AA'nın haberine göre, Tuşba ilçesindeki Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen Fuar "Yetenek Her Yerde" sloganıyla Bitlis Eren, Hakkari, Iğdır, Siirt ile Muş Alparslan üniversitelerinin paydaşlığında gerçekleştirildi. 

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, üniversite, lise ve ortaöğretim mezunlarının işe ve iş fırsatlarına daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak için kariyer fuarlarını düzenlediklerini söyledi.

Bunun için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının fuarlara katıldığını belirten Atay, "İş başvurusu yapmanız için Ankara'dan birilerini tanımanıza gerek yok. E-insan programını telefonlara indireceksiniz. Buradan Türkiye'deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının iş ilanlarını, kariyer kapısı üzerinden takip edeceksiniz. Ve hatta sizin takip etmenize gerek yok. Mobil aplikasyon 'şu kurum şu ilanı açtı', 'bu kurum şu alanda eleman alacak' diye mesaj gönderiyor. Her şeyden haberiniz oluyor. Yani erişilebilir. Yurdun dört bir köşesindeki gençlerimize objektif, şeffaf, fırsat eşitliği sunan ve liyakati önceleyen bir sistem çerçevesinde hizmet veriyoruz. Web sitemizdeki e-insan programını indirdiğinizde bunların tamamını görebilirsiniz."

Kariyer fuarlarını 5 yıldır düzenlediklerini anlatan Atay, "Bu organizasyonlarımızı sadece bir il, bir bölgede yapmıyoruz. Tam tersi, dezavantajlı gördüğümüz, merkeze daha uzak olduğunu düşündüğümüz bölgelerde yapıyoruz. Sonuç olarak 20-24 yaş grubundaki işsizlik oranının yüzde 6,1 oranına düşmesine vesile olduk. Binlerce üniversiteli gencin iş bulmasını sağladık." dedi. 

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise bugüne kadar kentte düzenlenen en kapsamlı ve geniş katılımlı fuarlardan birine ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

Fuara kariyer hedeflerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerin ve mezunların, staj ve iş imkanı arayanların, kalifiye çalışan ihtiyacı olan kamu kurum, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığını dile getiren Şevli, "2 gün sürecek fuarımızda 58 etkinlik yapılacak. 45 sponsor ile 133 özel sektör, 61 kamu kurumu olmak üzere toplamda 200'ü aşkın katılımcı firma, Türkiye'nin önde gelen kurumları stant açtı. Katılımcılar, iş ve staj olanakları, kariyer imkanları konularında ilk ağızdan bilgi alabilecekler." şeklinde konuştu.(HABER MERKEZİ)