Doğa katliamına karşı 'yalın ayak kitap okuma eylemi' bir yıl sonra bitti

Fatsa'da doğaya zarar veren maden işletmelerine karşı başlatılan kitap okuma eylemi bir yıl sonra tamamlandı.

Kitap okuma eylemi bir yılın ardından sona erdirildi.
Google Haberlere Abone ol

ORDU - Fatsa'da mahkemelik olmasına rağmen faaliyetine devam eden altın madenine ve doğaya zarar veren diğer maden işletmelerine karşı çıplak ayakla kitap okuma eylemi başlatan Onur Güngör, bir yılın ardından eylemini sonlandırdı.

Fatsa meydanında her gün 15 dakika kitap okuyan Güngör'e bazen üç kişi, bazen de 300 kişi eşlik etti. İlçeye gelemeyen birçok insan da sosyal medya hesabından Güngör'e destek verdi.

‘MAHKEMENİN KARARINA SAYGI GEREĞİ EYLEMİ SONLANDIRDIK’

Pandemi döneminde sokağa çıkma yasakları olduğu zamanlarda meydanda kitap okumaya gidemediğini belirten Onur Güngör, "Bizler adalete saygılı insanlar olarak mahkemenin vermiş olduğu ruhsat iptali davasındaki yürütmeyi durdurma kararına gösterdiğimiz saygı gereği, devamı Fatsa Sessiz Çığlık Platformu’nun uhdesinde saklı kalmak suretiyle eylemimizi yaptığımız finalle sonlandırdık. Doğayı ve dünyayı tüketen her türlü üretime ve tüketime direnişim devam edecek. Resmi otoritenin temsilcileri ve yaşamlarını faydacılık üzerine kuranlar bu mücadeleyi siyasi ya da ideolojik olarak yansıtıp bizleri ötekileştirme gafletine düşmesin. Mücadelem dünya için, ülkem için ve Fatsam içindir" diyerek, kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Kitap okuma eyleminin son gününe CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de katıldı. (DUVAR)