Djokovic: Rus sporcuların Wimbledon'dan men edilmesi yanlış

Novak Djokovic, Rus tenisçilerin bu yıl Wimbledon'dan men edilmesinin "yanlış" olduğunu ve Profesyonel Tenisçiler Birliği 'nin turnuvaya sıralama puanı vermeyecek olmasını desteklediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teniste tek erkekler sıralamasının bir numarası olan Sırp raket Novak Djokovic, Rus ve Belaruslu tenis sporcularının bu yıl Wimbledon turnuvasından men edilmesinin yanlış ve saygısızca olduğunu söyledi.

Reuters'in haberine göre, Fransa Açık (Roland Garros) Turnuvası'nda dün kazandığı maç sonrasında gazetecilere konuşan Djokovic, "Bence [Wimbledon'ın men kararı] yanlıştı. Hiçbir şekilde [kararı] desteklemiyorum fakat bu zamanlarda hassas bir konu ve neye karar verirseniz verin bir sürü çatışma yaratacak" ifadelerini kullandı.

'KARŞILIKLI SAYGI' 

Bu yıl Wimbledon Turnuvası'nda oynamayı planladığını söyleyen Djokovic, turnuvada hem oyuncular hem de organizatörler açısından "karşılıklı saygıya" dayalı bir ortam yaratılması gerektiğini söyledi. Ünlü tenisçi, "Ben buna puan ya ödül parası anlamında bakmıyorum ama karşılıklı saygı çerçevesinde bazı standartlar olmalı" dedi.

Djokovic ayrıca, Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP)'nin Wimbledon'a bu yıl sıralama puanı vermeme kararını desteklediğini söyledi. Wimbledon'ın kararının birçok oyuncu tarafından eleştirildiğini söyleyen ünlü tenis sporcusu, “Oyuncuların toplu olarak ATP ile bir araya gelmesinden ve bir yanlış olduğunda bunun bazı sonuçlarının olacağını Wimbledon tarafında göstermelerinden memnuniyet duydum" şeklinde konuştu.

DJOKOVIC DAHA ÖNCE DE TEPKİSİNİ DİLE GETİRMİŞTİ 

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ev sahipliği yaptığı Wimbledon, bu yıl 27 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. Turnuvanın resmi yetkilisi All England, nisan ayında yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları gerekçe gösterilerek Rus ve Belaruslu oyuncuların bu yıl Wimbledon'da yer almayacağı belirtmişti. Djokovic kararın hemen sonrasında açıklamalarda bulunmuş, Wimbledon organizatörlerini “adil” bulmadığını ve bu adımlarını desteklemeyeceğini söylemişti.

ATP geçen hafta yaptığı açıklamada, Wimbledon'da bu yıl sıralama puanı verilmeyeceğini açıklamış, bütün sporcuların liyakatine göre ve ayrım gözetmeksizin turnuvalara katılmasının tur için esas olduğu belirtmişti. ATP'nin açıklamasında, "Wimbledon'ın aldığı tek taraflı karar, turun geri kalanı için zarar verici bir örnek teşkil ediyor. 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren turda ayrımcılık yapılması uygun değil" ifadeleri kullanılmıştı. ATP kurallarına göre, Wimbledon'da geçen yıl kazanılan puanlar 52 hafta sonunda düşecek. Bu yılki turnuva sonrasında hiçbir oyuncunun sıralama puanında Wimbledon puanı kalmayacak. (DIŞ HABERLER)