Djokovic aşı kısıtlamaları nedeniyle iki turnuva daha kaçırıyor

Covid-19 aşısı yaptırmaması nedeniyle Avustralya Açık'a katılamayan ve sınır dışı edilen Novak Djokovic, ABD'deki Miami ve Indian Wells Masters'a da katılamayacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teniste tek erkekler dünya iki numarası Sırbistanlı sporcu Novak Djokovic, ABD'deki Miami ve Indian Wells Masters tenis turnuvalarına aşı kısıtlamaları nedeniyle katılamayacağını açıkladı.

En son Avustralya'dan sınır dışı edilen ve Dubai Tenis Şampiyonası'yla korta çıkan Djokovic, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Seyahat etmem pek mümkün olmayacak. Koronavirüs düzenlemelerinin değişmeyeceği onaylandı. Bu yüzden ABD'de oynayamayacağım. Bu harika turnuvalarda oynayanlara bol şans" ifadelerini kullandı. Djokovic, Kovid-19 aşısı yaptırmaya zorlanmaktansa turnuvalara katılmamayı tercih edeceğini açıklamıştı.

Indian Wells Masters, 7-20 Mart tarihlerinde ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenecek. Miami Open turnuvası ise 21 Mart-3 Nisan tarihlerinde yapılacak.

REKORU KAÇIRMIŞTI

Kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, Covid-19 aşısı olmayı reddetmesinin ardından sınır dışı edilmesi nedeniyle geçen ay düzenlenen sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a katılamamıştı. İspanyol Rafael Nadal, bu turnuvada elde ettiği şampiyonlukla Djokovic ve Roger Federer'i geride bırakarak 21 şampiyonlukla en çok grand slam kazanan erkek tenisçi unvanını elde etmişti. (AA)