Diyarbakırspor'un efsane futbolcularından Vehbi Günay son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakırspor'un eski futbolcularından Vehbi Günay'ın cenazesi, Giresun'da defnedildi. Günay'ın mezarına kendisi için özel hazırlanan ve 24 Haziran'da hediye edilen Diyarbakırspor forması bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Diyarbakırspor'un efsane isimlerinden ve "Tilki Vehbi" lakabıyla tanınan eski futbolcu Vehbi Günay son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır Yenigün Haber'in aktardığına göre, Günay memleketi Giresun'un Görele ilçesinde toprağa verildi.

24 Haziran'da Diyarbakırspor'un 55. yıl kutlamaları nedeniyle geldiği Diyarbakır'da, Güneydoğu Spor Yazarları Derneği'nce özel olarak hazırlanan ve eski Abdurrahman Yakut tarafından takdim edilen forma, Günay'ın mezarına bırakıldı.

'DİYARBAKIRSPORLU OLARAK YAŞADI VE ÖYLE VEFAT ETTİ'

Vehbi Günay'ın oğlu Kemal Devrim Günay, "Babam Diyarbakırsporlu olarak yaşadı ve öyle vefat etti. Ondan bize miras kalan bu sevgi hiçbir zaman bitmeyecek" diye konuştu.

Babasının Diyarbakır ve Diyarbakırspor sevdalısı olduğunu anlatan Günay, "Diyarbakırspor ve Diyarbakır onun için her şey demekti. Bağını hiçbir zaman koparmadı. Eylül ayında Diyarbakır'a güzel bir organizasyon için gelecektik beraber. Bizim burada herkes onu Diyarbakırsporlu ve Diyarbakırlı Vehbi olarak bilir. Çünkü kendisi öyle bilinmesini istiyordu. Babamın hatırasına sahip çıkacağız. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

1973 yılında transfer olduğu Diyarbakırspor'dan 1982 yılında ayrılan, kulübün ilk 3. Lig ve ilk 2. Lig şampiyonluklarının mimarları arasına giren, Günay Süper Lig'de de forma giymişti.