Diyarbakır'da üç mahalle karantinada

Vaka sayılarının arttığı Diyarbakır'da hekimler aşı çağrısında bulundu. Bismil'de üç mahalle 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, korona virüsü vaka sayılarının arttığı kırsal Kazancı, Mirzabey ve Aslanoğlu mahalleleri, 14 gün süreyle karantinaya alındı. 

Bismil'deki vaka artışlarının ardından filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmada, Covid-19 test sonucu pozitif çıkanların çoğunun adresinin 3 kırsal mahallede olduğu belirlendi. Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca kırsal Kazancı, Mirzabey ve Aslanoğlu mahalleleri, 14 gün süreyle karantinaya alındı. Mahalleler, güvenlik güçlerince giriş ve çıkışlara kapatıldı. 

Mezopotamya Ajansı'ndan Eylem Akdağ'ın haberine göre günlük vaka sayısının 2 bin 300’lere ulaştığı Diyarbakır’da olağan dışı bir durumun yaşandığını belirten Tabip Odası Başkanı Elif Turan, bulaş hızını kırmak için filyasyon, izolasyon ve aşılamanın önemine dikkati çekti.

Diyarbakır'da Covid-19 hizmeti veren hastanelerin kapasiteleri de yüzde yüz doldu. Delta varyantının da hızla yayıldığı kentte, aşılama oranı henüz istenilen seviyeye ulaşmadı. “Normalleşme” süreciyle vaka sayısında ciddi bir artışın yaşandığına dikkat çeken Turan, “Bölgemizdeki aşılama oranını da düşündüğümüzde, böyle bir tabloyu ön görüyorduk. Pandemi tüm yakıcı ve yıkıcı etkisiyle devam ediyor. Aşılama oranlarını ele aldığımızda bu pandemi aşısızların pandemisi olarak devam ediyor. Ve bu artan vaka sayıları hastanelere de yansıdı, hastaneye yatan hasta sayısında ciddi bir artış var. Günlük ortalama 2 bin 300 civarı pozitif vaka tespit ediliyor. Hastaneye yatarak tedavi gören hasta sayısı ise 650 ve bunların 160’ı yoğun bakımda. Yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 80’i, aşısızlardan oluşuyor. Şu an vahim bir tablodayız. Diyarbakır için baktığımızda, bazı servisleri kapatmıştık, fakat bu süreçte yine açtık ve açılan yerler hızla doluyor. Şu an yoğun bakımlarda yer olmadığı için acil servislerde beklettiğimiz hastalar oluyor” diye belirtti. (DHA-MA)