Diyarbakır'da STK'lerin bulunduğu binaya silahlı saldırı

Diyarbakır'da çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bulunduğu iş merkezine, dün gece silahlı saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan iş merkezi Nuyap Office Center'a, dün gece ateş açıldı.

Kürtçe habercilik alanında çalışmalar yürüten Botan International, Kurdish Studies Center (KSC), Dayanışmanın Kadın Hali (DAKAHDER), Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırma Enstitüsü (DİSA), Şeyh Said Derneği'nin de bulunduğu binasın kapısına iki el ateş edildi.

Botan International'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Diyarbakır'da Botan International'in de ofisinin bulunduğu Nuyap Office Center'in kapısına dün gece kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından iki el ateş edildi. Bir medya ofisi ve birçok STK ve iş yerinin bulunduğu yapıya silahlı uyarı yapılması son derece endişe verici" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yazılı açıklama ile saldırıya tepki gösterdi.

Saldırganın bir an önce bulunmasını istenen açıklamada, "Diyarbakır'da Kürtçe gazetecilik alanında çalışmalar yapan Botan International dâhil birçok sivil toplum örgütünün ofislerinin bulunduğu bina dün gece kurşunlandı. Sorumluların bir an önce bulunup cezalandırılmasını ve saldırının tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılmasını bekliyoruz" denildi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği de "Aralarında Kürtçe gazetecilik alanında çalışmalar yapan Botan International ve bazı STÖ bürolarının bulunduğu bina kurşunlandı. Saldırıyı en sert şekilde kınıyor, sorumluların bir an önce bulunup cezalandırılmasını istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Saldırının tüm yönlerinin araştırılmasını isteyen Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, "Diyarbakır'da Botan International dahil birçok STK’nın da ofisinin bulunduğu Nuyap Office Center'in kapısına dün gece iki el ateş edildi. Saldırıyı kınıyor, sorumluların belirlenip cezalandırılması & saldırının tüm boyutlarının ortaya çıkarılmasını istiyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)