Diyarbakır’da seçim kurulu önünde kuyruk: ‘Sebebi usulsüzlük’

Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, il seçim kurulu önündeki kuyrukların usulsüzlük nedeniyle oluştuğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da okullarda oy sayımı sonrası oylar mühürlü torbalara konularak İl Seçim Kurulu'na götürüldü. 3 bin 737 sandığın kurulduğu Diyarbakır’da kurul önünde uzun kuyruklar oluştu. Polis bariyerleri ile çevrilen bina önünde siyasi parti temsilcilerinin, avukatların ve seçmenlerin bekleyişi sürerken, Gazete Duvar’a konuşan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, kuyrukların sebebinin "usulsüzlük" olduğunu ifade etti.

Mehdi Özdemir

‘YEŞİL SOL PARTİ’NİN OYLARI AK PARTİ VE MHP’YE YAZILDI’

Diyarbakır kent merkezi ve çevre ilçelerde özellikle sandık kurulları tarafından oy sayım işlemi gerçekleştirilirken ciddi anlamda "hata"lar yaşandığını belirten Özdemir şunları söyledi: “Yeşil Sol Parti’ye verilen oyların sandık sonuç tutanağında AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne yazıldığına ve Yeşil Sol Parti’nin oylarının yer yer 0 olarak yazıldığını gözlemledik. Bu noktada gerek müşahitler gerek sahada çalışan avukat arkadaşların tespitleri ile itirazlar yapıldı. Şu an halihazırda ilçe seçim kurulları tarafından sandık sayım tutanaklarındaki hatalar düzeltilmekte, oy sayım işlemlerindeki itirazlar değerlendirilmektedir. Bundan kaynaklı olarak dışarıda çok sayıda sandık kurulu başkanı ve oy torbaları kuyruk şeklinde bekliyor.”