Diyarbakır’da sahurda ‘iftarlık et’ sırası: Allah bunu kabul etmez
Diyarbakır’da yüzlerce kişi, Et ve Süt Kurumu’ndan 2 kilo et için saatlerce sıra bekliyor. Bölge halkı maaşlarıyla kasap fiyatlarına yetişememekten ve uzayıp giden sıradan şikayetçi.
DUVAR - Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Türkiye'nin birçok şehrinde olduğu gibi Diyarbakır’daki Et ve Süt Kurumu’nda da yoğunluk arttı.
Bağlar ilçesinde bulunan ve bölgenin en büyük Et ve Süt Kurumu olarak hizmet veren işletme, Ramazan öncesinde günlük yaklaşık 2,5 ton et satarken, bu rakam Ramazan ayıyla birlikte 4 tona ulaştı.
Amida'dan Kasım Sarsılmaz'ın haberine göre; Diyarbakır’da alım gücünün her geçen gün düşmesi nedeniyle kent sakinleri uygun fiyatlı et alabilmek için Et ve Süt Kurumu’na yöneliyor.
Diyarbakır’da biri Bağlar biri Kayapınar’da olmak üzeri iki Et Süt Kurumu bulunuyor. Bağlar’daki şube, sadece Diyarbakır’a değil, Siirt, Urfa, Şırnak ve çevre illere de et satışı yapıyor.
Şehirdeki kasaplarda kuşbaşı etin kilogram fiyatı 600 ila 750 TL arasında değişirken, kıyma 600 TL’den satılıyor. Buna karşılık Et ve Süt Kurumu’nda kuşbaşı 339 TL, kıyma ise 299 TL’den satılıyor.