Diyarbakır'da önlem almadan bina yıktılar, 7 aileyi evsiz bıraktılar

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde 4 gün önce yıkımı yapılan ağır hasarlı bina, önlem alınmadığı için bitişikteki 7 katlı sağlam binanın üzerine devrildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli 6 Şubat depreminde Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Hatboyu Cadesi’ndeki Fidan Apartmanı ağır hasar gördü. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, binanın yıkımına karar verdi. Yıkım şirketi 4 gün ekiplerini göndererek, binanın yıkımına başladı. Ancak yıkım sırasında hiçbir önlem alınmadığı için, Fidan Apartmanı, bitişiğindeki hasarsız İpek Sevim Apartmanı’nın ile iki katlı binanın üzerine devrildi.

‘KOLONLAR ÇÖKTÜ, BİNA HASARSIZ' 

Kepçe darbeleri ile devrilen Fidan Apartmanı, bitişiğindeki 7 katlı İpek Sevim Apartmanı’nın kolonları çöktü. 6 Şubat depreminden sonra yapılan kontrollerde “hasarsız” olduğu tespit edilen İpek Sevim Apartmanı sakinleri, şimdi kara kara ne yapacaklarını düşünüyor. Kolonlardaki hasardan dolayı evlerine giremeyen bina sakinleri, kontrol için çağırdıkları yetkililerden de destek alamadı.

‘KALACAK YERİMİZ YOK

Amida Haber’den Zelal Sinayiç'e konuşan Mehmet Varsak, “Karşımızda bir muhatap yok. Binamız ilk raporda hasarsız görünüyor. Ama yandaki bina üzerine devrildiği için kolonlarında çatlaklar oluştu. Halen de kayıtlarda hasarsız görünüyor. Korkudan içeriye giremiyoruz” dedi. Bina sakinlerinden Nesibe O, ise şunları söyledi: “Bizim şuan kalacak yerimiz yok. Kiralık ev arıyorum, 15 binden aşağı kiralık daire yok, biz ne yapacağız? Bütün eşyalarımız içerde, hiçbirini çıkartamıyoruz, bina her an çökebilir.”

'ELEKTRİKLER KESİLDİ' 

Yıkılan binanın bitişiğindeki dükkan sahibi Mehmet Özmen ise, günlerdir işyerinin elektriğinin kesik olduğunu belirterek, “Binanın yıkımı elektrik kablolarına zarar verdi. İşyerimde elektrik yok” diye konuştu.

'TEKNİK İNCELEME SÜRÜYOR'

Konu hakkında konuşan yetkililer şunları söyledi: “Bina yıkılırken yandaki binaya zarar veriyor. Kolona dokunulduğu için güvenlik nedeniyle tahliye ettik. İki gün oldu. Şuan teknik inceleme devam ediyor. Ekipteki arkadaşlar bakacak bu bina onarımla eski haline gelir mi gelmez mi ona karar verecek. Bir günde bu karar verilmiyor. Mühendisler değerlendiriyor. Süreç başlatıldı. İkincisi vatandaşlarla görüşüldü barınma ihtiyaçları karşılandı. 7/24 polis bina önünde nöbet tutuyor. Bina sakinlerinin barınma talepleri yok. Birçoğu akrabalarının yanına gitti. Genel röntgen çekildikten sonra binanın yıkım yada onarımına karar verilecek. Kazaya sebep olan firma zararı karşılayacak.”

(HABER MERKEZİ)