Diyarbakır'da 'nitelikli lise' krizi: Kapasite yetmiyor, tıkandı

Diyarbakır’da nitelikli okulların kontenjanları düşürüldü. Veliler CİMER’e yazmaya başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri “kapasitenin üzerinde öğrenci alındığı için tıkandı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tercih dönemi başladı. Diyarbakır’daki okulların kontenjanları da açıklandı. Ancak, veliler bu yıl kontenjanlarda sorunla karşılaştı. Milli Eğitim Bakanlığı, Diyarbakır’da puanla öğrenci alan 52 okuldan puan ortalamalarının en yüksek olduğu ilk 7 okulda, kontenjanları 30 ile 50 arasında azalttı. 

EĞİTİM-SEN: KAYMAYA NEDEN OLACAK

Amida Haber’in haberine göre, Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Zülküf Güneş, kontenjan azaltmanın, öğrenci tercihlerinde kaymaya neden olabileceğini söyledi. Güneş, “İlk sıradaki okulun kontenjanı azaldığı için öğrenci, ikinci okula girecek. Her koşulda aşağı doğru bir kayma olacak. Durumun düzeltilmesi gerekir” dedi.

VELİLER CİMER'E YAZDI  

Çocukları LGS’ye giren ve tercih yapacak birçok veli de durumu CİMER’e şikayet etmeye başladı. CİMER’e şikayet dilekçesi gönderen bir veli, şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün LGS ile ilgili olarak proje okullarının kontenjanlarını düşürmesi Diyarbakır'da 6 Şubat depreminden olumsuz etkilenen ve sınav yerleri değişen dezavantajlı öğrencileri ve ailelerini bir kez daha psikolojik ve ruhsal açıdan mağdur etmiştir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi ve kontenjanların arttırılmasını talep ediyorum” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: MECBUR KALDIK

Amida Haber’e konuşan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de kontenjanları düşürmeye mecbur kaldıklarını söyledi. Yetkililer, “Son 2-3 sene normal kapasitesinin üstünde kontenjan verildi. Bu sene tıkandı. Kontenjanların azaltılması tamamen bu okulların fiziki kapasitesi ile ilgili. 2-3 yıldır kapasitenin üzerinde öğrenci kaydedildi. 5 sınıf kaydedildi, 3 sınıf mezun edildi. Kayıt fazla, mezuniyet az olunca, fiziki kapasite yetersiz kaldı” dedi.

 

Etiketler diyarbakır lise