Diyarbakır'da mahalle bekçisinin silahlı saldırısı: 2 ölü

Diyarbakır’da iki kardeş, bekçi olan kuzenleri tarafından uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Bekçi, olayın ardından teslim oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesinde silahlı çatışma yaşandı. Çatışma sonrası iki kişi yaşamını yitirdi.

Yenigün gazetesinden Recep Çalışkan'ın haberine göre, saldırının mahalle bekçisi olan M.K tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. Ölenlerden birinin de mahalle bekçisi olduğu bildirildi. Saldırgan ve yaşamını yitirenlerin arasında arazi anlaşmazlığı olan amca çocukları olduğu belirtildi.

Yaralılara olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Acil serviste tedaviye alınan Kadri Kan ile kardeşi Hayri Kan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olaya ilişkin Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, saldırganın silahlıyla birlikte teslim olduğu bildirildi. Açıklamada, “Bağlar ilçemizde, aralarındaki husumet nedeniyle çıkan tartışmada İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Çarşı ve Mahalle Bekçisi (M.K) tarafından silahla açılan ateş sonucu, yine İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Çarşı ve Mahalle Bekçisi (K.K) ve Teknisyen Yardımcısı (H.K) maalesef hayatını kaybetmişlerdir. Şüpheli Çarşı ve Mahalle Bekçisi (M.K) olayda kullanılan silahla birlikte emniyet birimlerimize teslim olmuştur. Konuyla ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlatılmıştır” denildi. (KAYNAK)