Diyarbakır'da istismara karşı mor zincir eylemi

Dicle Amed Kadın Platformu, “Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz, faillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz” sloganıyla Dağkapı Meydanı'nda mor zincir eylemi yaptı.

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dicle Amed Kadın Platformu'nun (DAKAP) çağrısıyla Diyarbakır Bağlar'da bir araya gelen kadınlar çocuk istismarlarına karşı “Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz, faillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz” sloganıyla mor zincir eylemi gerçekleştirdi.

“Derya Yanık istifa”, “Çocuk istismarı politiktir”, “Çocuğa uzanan eller kırılsın”, “Erkek değil gerçek adalet”, “Çocuklar susmaz sende susma” ve “Çocukların yeri okullardır” sloganlarının atıldığı eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ve çok sayıda kadın katıldı.

‘ÇOCUK İSTİSMARI POLİTİKTİR’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını müridi ile 'evlendirmesi'ne tepki gösteren Atasoy, hangi ülkede olursa olsun böyle bir duruma sessiz kalan Aile Bakanı’nın görevden alınması gerektiğini söyledi. Bütçe görüşmelerinde bu istismardan haberlerinin olduğunu açıklayan bakan Derya Yanık’ın görüşlerini öğrenmiş olduklarını ifade eden Atasoy, “Meclis kürsüsünden konuşarak, ‘Evet iki yıldır bu durumdan haberdarız’ dedi. Bunu pişkin bir şekilde söyledi. İstifa etmesi gerekirken bu olaya vakıf olduklarını ve siyasi malzeme olmasın diye gizlediklerini belirtti. Çocuk istismarı politiktir, bireysel değildir” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ TARİKATLARA BIRAKTILAR’

AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kindar ve dindar bir nesil yetiştireceğiz” sözlerini hatırlatan HDP Diyarbakır Eşbaşkanı Atasoy, o konuşmalarından sonra çocukların geleceklerini tarikatlara ve cemaatlere bıraktıklarını dile getirdi: “Daha önceki aile bakanları da Sayın Derya Yanık’ı aratmayacak davranışlar sergiledi. Ensar Vakfı’nı hatırlayın, ne demişti dönemin Aile Bakanı? ‘Bir kereden bir şey olmaz’ demişti. İşte buna sahip çıkan bir zihniyet bugün maalesef bu ülkeyi yönetiyor. Yönetirken çocukları kendi ideolojik araçları için, araçsallaştırdıkları, dinci, gerici bir zihniyetle büyütüp yeni yeni tecavüzcüler, katiller ve hırsızlar kazandırıyor bu topluma. Buna karşı koyanlara da barikat, yasak ve saldırı koyuyor. Yasak koymakla yetmeyip soruşturmalarla ceza kesiliyor. Gözaltılarla sürekli olarak ‘devletin sopası tepenizdedir’ dercesine kadınlar biat etmeye zorlayarak cezaevlerine gönderiyor.”

‘KADINLAR HER YERDE OLACAK’

Bedeli ne olursa olsun çocukların geleceklerini iktidar ve yandaşlarım kirli emellerine alet etmeyeceklerini belirten Atasoy, şöyle devam etti: “Çocukların geleceğini sizlerin insafına terk etmeyeceğiz. Kadınların yaşamlarının korunması için sizin insafsız savcılarınıza ve kolluğunuza güvenmeyeceğiz. Kadınlar kendi yaşamlarına her daim sahip çıksın diye kadın dayanışmasını ve kadın örgütlülüğünü büyüterek buna cevap verecekler. Biz mor barikatlarımızla ve örgütlülüğümüzle kendi haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ne bu ülkenin gençlerini ne de çocuklarını sizin yönlendirmelerinize ve kirli ellerinize emanet etmeyeceğiz." (HABER MERKEZİ)