Diyarbakır'da imamı darbetmekle suçlanan kaymakam hakkında soruşturma başlatıldı

Diyarbakır Valiliği, Kulp Kaymakamı Burak Akeller hakkında bir imamı darbettiği gerekçesiyle adli ve idari soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da, cuma namazını kılmak için gittiği camide imamı darbeden Kulp Kaymakamı Burak Akeller hakkında soruşturma başlatıldı. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve İlçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

DHA'nın haberine göre, kaymakam Akeller, imam M.K.'yi darp ettiği suçlamasını reddetti. "Kuba Camii'ne cuma namazı için gittik" diyen Akeller, şunları söyledi:

"Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam 'Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım' deyince, ben de bu cevaba kızıp 'Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?' dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı Valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darbetmedim." (HABER MERKEZİ)