Diyarbakır'da hayvan barınağı için ayrılan yer kahvehane oldu

Diyarbakır'ın Sur İlçesine bağlı Bağıvar Mahallesi'nde hayvan barınağı için ayrılan araziye yaptırılan bina kahvehane olarak kullanılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Diyarbakır'da Bağıvar Mahallesi'nde hayvan barınağı için ayrılan araziye yaptırılan bina bir yılı aşkın süredir kahvehane olarak kullanılıyor.

Cega Medya'da yer alan habere göre; bir süre önce düzenlenen Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında belediyelerin hayvan barınağı kurabilmesi konusunda büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu 75 bini aşan belediyeler için 2023 yılı sonu, diğer belediyeler için 2025 yılı sonuna kadar süre tanındı.

Sur Belediyesi'ne ait olan ve hayvan barınağı için tahsis edilen arsaya bazı vatandaşlar tarafından baraka yapıldı ve çiftlik olarak kullanılmaya başlandı. Ancak bir süre sonra yıkılan barakanın yerine bu kez beton bina yapıldı. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir yapılan bina kahvehane olarak kullanılmaya başlandı.

MAHALLELİLER YIKILMASINI İSTİYOR 

Hayvan barınağı yapılması beklenirken, araziye yaptırılan binanın kahvehaneye dönüştürülmesi bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar belediyeye dilekçe vererek, binanın yıkılmasını istedi.

Binanın yapılmasına yetkililerin duyarsız kaldığını iddia eden bölge halkı, şunları söyledi:

''Bu arsa hayvan barınağı için tahsis edildi. Belediyeye ait bir arsa. Google Harita'da da burası 'Hayvan Barınağı' olarak geçiyor. Belediyenin kendi arsasına bir şahsın gelip bina yapmasını ve burayı kahvehane olarak kullanmasını anlayamıyoruz. Belediye yıkım kararı aldığını söylüyor. Ancak bir türlü binayı yıkmıyor. 

Ayrıca, abonelik için bizlerden evrak üstüne evrak isteyen, tapu olmadan abonelik vermeyen DEDAŞ ve DİSKİ abonelik veriyor. Burası belediyeye ait bir arsa ve tapu olmadan bu abonelikleri nasıl verildi bilmiyoruz.'' (HABERİN TAMAMI)