Diyarbakır’da CHP'den alternatif 23 Nisan töreni

23 Nisan'da Diyarbakır'da valilikçe resmi tören düzenlenmedi. Anıt Park'ta düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. CHP'liler alternatif tören yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Korona virüsü salgını nedeniyle Diyarbakır'daki törene sınırlı sayıda kişi katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, çocuk ve gençlere daha güzel günler bırakmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

CHP Diyarbakır İl Örgütü anıta çelenk bırakarak 23 Nisanı kutladı. CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mahmut Aziz Usal, resmi tören düzenlenmediği için CHP İl Örgütü olarak alternatif çelenk töreni düzenlemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Usal, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 101. yıl dönümü sebebiyle Diyarbakır valiliğince resmî tören düzenlenmedi. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı olarak, Anıtpark’ta alternatif çelenk koyma töreni düzenleyerek CHP İl Başkanlığı adına çelenk bıraktık. Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir neferi olarak, Cumhuriyet’e ve onun değerlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi. (DUVAR)