Diyarbakır’da 6 partiden ortak açıklama

Diyarbakır’da 6 partinin il başkanları ortak açıklama yaparak, hükümetin ekonomi ve hukuk politikalarını eleştirdi, iyileştirme talep etti.

Açıklamada zaten ekonomik olarak zor durumda olan esnaftan ve diğer abonelerden gecikme zammı, sayaç kapama-açma parası gibi ödemeler talep edilmemesi istendi.
Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - CHP, DEVA, Gelecek Partisi, İYİ Parti, Hür Dava Partisi ve Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanları ilk kez ortak bir açıklama yaptı. Hükümetin icraatlarının eleştirildiği açıklamada, elektrik, su ve doğalgaz zamlarına vurgu yapıldı ve "fiyat artışları nedeniyle kış aylarında vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiği" belirtildi.
Faturasını ödeyemeyen abonelerin icralık duruma düşmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını isteyen 6 partinin il başkanları şu ifadeleri kullandı: “Kaçak elektrik kullanımı bahane edilerek, birçok vatandaşın mağdur edildiği hepimizin bilgisi dâhilindedir. Hazır su işletme fabrikalarının kurulu olduğu Gözeli’de vatandaşın susuz hayata mahkûm edildiğini il başkanları olarak kamuoyuna açıklamıştık ve böylece oraya boru hatları çekilmeye başlandı. Bu sefer kış ortasında fakir, işsiz, gündelik işlerde çalışarak sıcak bir aş bulmaya çalışan vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturası ödenemediği için soğuğa terk edilmesinden endişe ediyoruz. Vatandaştan gecikme zammı, sayaç kapama-açma parası talep edilmemelidir.”

'EKONOMİK TAHRİBATA KARŞI ÇIKIYORUZ'

Açıklamada zam ve yaşanan sosyal sorunlara tepkisini meşru bir şekilde gösterenlerin 'ötekileştirildiği' belirtilerek şu eleştiri yapıldı: “Yanlış ekonomi politikalarının faturası zengine kazanç olarak dönerken, yoksul insanımızın elinden lokmasını alıyor. Bu ekonomik tahribata bizler karşı çıkıyoruz. Paradan para kazanan, fakirden alıp zengine veren, sömürüyü esas alan bu anlayış sorgulanmadıkça işler düzelmez! Üretime, istihdama, kalkınmaya, sanayileşmeye, tarıma, hayvancılığa, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmedikçe işler düzelmez!” (DUVAR)