Diyarbakır'da 150 üyesi bulunan Gelecek Partisi'nden 200 kişinin istifa ettiği iddia edildi

Diyarbakır'da Gelecek Partisi'nden ayrılan 200 kişinin AK Parti'ye katıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Gelecek Partisi'nden yapılan açıklamada iddia yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da 200 kişinin, Gelecek Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye katıldığı iddia edildi. AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen törende Diyarbakır milletvekilleri ve MKYK üyeleri, yeni üyelere rozetlerini taktı.

İL BAŞKANI 'EVLERİNE DÖNDÜLER' DEDİ

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, katılım töreninde yaptığı konuşmada, “Partimize katılım konusunda bizlerle istişare eden değerli arkadaşlarımızın ki, birçoğu bizimle beraber partimizde gönüldaşlık etmiş olduğumuz kardeşlerimiz başka bir partiden tekrardan evlerine, yuvalarına dönmüş oldular. Biz, bugün bu arkadaşlarımıza, kardeşlerimizle yine aynı çatı altında kucaklaşıyoruz” dedi.

Törene AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, MKYK üyeleri Alaattin Parlak, Suna Kepolu Ataman ve partililer katıldı. Düzenlenen törenle yeni üyelere rozetleri takıldı.

İHA'nın konuyla ilgili geçtiği haberde de Gelecek Partisi'nden 200 kişinin istifa ederek AK Parti'ye katıldığı belirtildi.

GELECEK PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA: BU SAYIDA İSTİFA OLMADI

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mente ise sosyal medya hesabından olayla ilgili bir açıklama yaptı. "Bu sayıda bir istifa kesinlikle olmamış" diyen Mente şöyle devam etti:

"Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanlığından bu sayıda bir istifa kesinlikle olmamış, tam tersine 12 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında üye sayımız 102 kişi artmıştır. Ayrıca, Diyarbakır ilimizden Yargıtay üzerinden üyelik işlemleri  devam eden 150 kişi bulunmaktadır."


AK PARTİ'YE TEPKİ

İktidar basınının “Gelecek Partisi’nden 200 kişinin, düzenlenen rozet takma töreni ile Diyarbakır’da AK Parti’ye katıldığı” yönündeki haberlerine, Gelecek Partisi kanadından yalanlama ve sert tepki geldi.

Daha önce Gelecek Partisi’nde görev yapmış yalnızca bir kişiye AK Parti rozeti takıldığı belirtilirken, İl Yönetiminde yer almış söz konusu kişinin de geçtiğimiz ay Gelecek Partisi tarafından görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

ALTAÇ: KANITLAMAZSANIZ MÜFTERİSİNİZ!        

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı da “Gelecek Partisi’nden bir grubun partilerine katıldığını” iddia eden bir paylaşım gerçekleştirirken, bu paylaşıma cevap veren Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, söz konusu iddiaya yönelik “yalanlarınızı ve yaratmaya çalıştığınız algıları biliyoruz” ifadelerini kullandı. Altaç, AK Parti kanadına seslenerek “Kanıtlamazsanız müfterisiniz” dedi.